Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Eto’o už není kapitánem reprezentace. Odvolal ho ministr

Sport

  9:30
YAOUNDÉ - Útočník Samuel Eto'o přišel o funkci kapitána kamerunské fotbalové reprezentace. Podle národní fotbalové federace o tom rozhodl ministr sportu. Novým kapitánem se stal záložník Stéphane Mbia ze Sevilly.

Útočník Chelsea Samuel Eto'o foto: Reuters

Třiatřicetiletý Eto'o, jenž po odchodu z Chelsea podepsal dvouletý kontrakt s Evertonem, vedl Kamerun při nepovedeném vystoupení na mistrovství světa. V Brazílii prohrál jeho tým všechny tři zápasy ve skupině, po debaklu 0:4 s Chorvatskem navíc někteří hráči čelili podezření z ovlivnění duelu.

Eto'o byl během šampionátu kritizován kvůli stávce kamerunského týmu, kterou si snažil vynutit vyšší bonusy. Čtyřnásobný nejlepší fotbalista Afriky se nyní neobjevil ani v nominaci kouče Volkera Finkeho pro závěrečnou část kvalifikace na kontinentální šampionát, což může naznačovat, že se Eto'ova reprezentační kariéra chýlí ke konci.

Má stejnou touhu jako v patnácti, říká kouč Evertonu

"Udělalo na mě dojem, jakou má stále chuť do fotbalu," prohlásil trenér Evertonu Roberto Martinez. "Jako někdo, kdo už dosáhl téměř všeho, má stále stejnou touhu, jako když v patnácti odešel do Španělska a ukázal, co dovede," dodal kouč pátého týmu uplynulé sezony Premier League na adresu čtyřnásobného nejlepšího afrického fotbalisty.

Eto'o přišel do Chelsea vloni po angažmá v Anži Machačkala a za londýnský klub dal v 35 zápasech 12 gólů. Předtím oblékal dres Mallorky, Barcelony a Interu Milán.

Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...