Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Euro ovlivněné koronavirem? Nemluvme o nejhorších scénářích, poradíme si, říká prezident UEFA

Sport

  12:38
Nyon - Hrozby o narušení fotbalového Eura důsledkem koronaviru by měly být zažehnány, alespoň podle prezidenta UEFA Aleksandera Čeferina. „Buďme optimisté a nemluvme o nejhorších možných scénářích. Musíme se vypořádat s bezpečnostními záležitostmi, obavami z politické nestability a nově s virusem. Zabýváme se ním a jsme si jistí, že se s tím dokážeme vypořádat,“ uklidňuje fotbalové fanoušky.

Radost Portugalců po titulu mistrů Evropy (finále Euro 2016). foto: Reuters

Aleksander Čeferin, prezident řídícího orgánu evropského fotbalu UEFA, říká, že je přesvědčen, že Euro 2020 bude pokračovat letos v létě podle plánu.

Existují obavy, že fotbalové Euro by mohlo být zrušeno nebo odloženo kvůli šíření koronaviru, jenž od pondělního večera infikoval více než 90 tisíc lidí ve 73 zemích. „Buďme optimisté a nemluvme o nejhorších možných scénářích,“ řekl prezident UEFA Aleksander Čeferin na 44. kongresovém zasedání UEFA v Amsterdamu.

Slovinský činovník zároveň ujistil, že Unie evropských fotbalových asociací je v neustálém kontaktu se zástupci Světové zdravotnické organizace (WHO) a evropskými vládami.

Aleksander Čeferin při proslovu.

„Ani nevíte, kolik máme obav, když organizujeme tak velkou soutěž. Musíme se vypořádat s bezpečnostními záležitostmi, obavami z politické nestability a nově s virusem. Zabýváme se ním a jsme si jistí, že se s tím dokážeme vypořádat,“ ujišťuje Čeferin.

UEFA rovněž potvrdila, že vytváří novou pracovní skupinu ve spolupráci s asociací European Leagues, která sdružuje evropské soutěže, jež se bude tématem koronaviru zaobírat.

Fotbalové Euro začíná 12.června a bude se konat po celém kontinentu, během čtyř týdnů bude utkání pořádat dvanáct měst.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!