Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Everton chce z krize ven. Sestup z Premier League se pokusí odvrátit kouč Ancelotti

Carlo Ancelotti se stal novým trenérem Evertonu, za úkol má odvrátit sestup. foto: Reuters

Liverpool - Sestupem ohrožené fotbalisty Evertonu bude v Premier League zachraňovat úspěšný italský kouč Carlo Ancelotti. Trojnásobný trenérský vítěz Ligy mistrů podepsal v novém působišti kontrakt na čtyři a půl roku.
  13:24

Krizi Arsenalu se pokusí zažehnat Arteta, smlouvu podepsal na tři a půl roku

Šedesátiletý Ancelotti v Evertonu nahradil Portugalce Marca Silvu, jenž byl propuštěn před dvěma týdny po porážce 2:5 v městském derby s Liverpoolem. V tabulce je Everton šestnáctý tři body nad pásmem sestupu, v dnešním duelu proti Arsenalu ještě tým povede prozatímní kouč Duncan Ferguson.

Carlo Ancelotti se stal novým trenérem Evertonu, za úkol má odvrátit sestup.
Carlo Ancelotti se stal novým trenérem Evertonu, za úkol má odvrátit sestup.

Ancelotti byl do minulé středy trenérem Neapole, odkud byl krátce po postupu do osmifinále Ligy mistrů po sporech s šéfem klubu Aureliem di Laurentisem propuštěn.

V Anglii už bývalý italský reprezentant působil před deseti lety v Chelsea, kterou v sezoně 2009/10 dovedl k triumfu v Premier League. Získal také ligové tituly v Itálii s AC Milán, ve Francii s Paris Saint-Germain a v Německu s Bayernem Mnichov. Milán také dovedl k dvěma vítězstvím v Lize mistrů, jednou vyhrál nejcennější klubovou trofej s Realem Madrid.

Na lavičce Evertonu by se měl Ancelotti poprvé představit doma v Goodison Parku ve čtvrtek proti Burnley.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...