Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jarolím zatím zůstává. FAČR bude jeho budoucnost řešit až po konci kvalifikace

Sport

  15:02
PRAHA - Trenér Karel Jarolím povede české fotbalisty až do konce neúspěšné kvalifikace o postup na mistrovství světa, teprve potom se bude výkonný výbor FAČR zabývat jeho dalším působením u týmu. Uvedl to místopředseda Fotbalové asociace Roman Berbr.

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím. foto: ČTK

Zaspali jsme vývoj po roce 89, říká po neúspěchu Lička. Jarolím by měl zůstat

„Výkonný výbor FAČR vzal na vědomí výsledky reprezentačního A týmu v posledních dvou kvalifikačních zápasech stejně jako fakt, že se nepodařilo naplnit sportovní cíl v podobě postupu minimálně do baráže,“ konstatoval Berbr v prohlášení.

„Karel Jarolím bude zatím dle platné smlouvy pokračovat v roli trenéra české fotbalové reprezentace. Vedení FAČR se ale zároveň bude po skončení této neúspěšné kvalifikace znovu zabývat jeho úlohou u týmu pro další kvalifikační období,“ dodal.

Jedenašedesátiletý Jarolím převzal národní celek před rokem před startem kvalifikace a podepsal s FAČR smlouvu na dva roky s dvouletou opcí. Tehdejší šéf FAČR Miroslav Pelta, který byl v květnu zadržen v souvislosti s aférou se státními dotacemi a posléze rezignoval na svůj post, předtím uvedl, že kouč bude mít důvěru i v případě neúspěšného boje o světový šampionát. Prohlásil, že je realista a s Jarolímem počítá na čtyřletý cyklus.

Severní Irsko vs. Česká republika, kvalifikace o MS ve fotbale: domácí Corey...
Severní Irsko vs. Česká republika: Vaclík inkasuje první branku.

Kvalifikace Čechům nevyšla. Z dosavadních osmi zápasů vyhráli jen dva, a po prohře v Severním Irsku už mají jistotu, že nedosáhnou ani na druhou příčku. V posledních dvou duelech s Ázerbájdžánem a San Marinem budou hrát už jen o čest.

„Nerad prohrávám, těžko se s tím smiřuji. Je to pro mě strašně těžké. Svou pozici ale teď neřeším, zbývají nám ještě dva zápasy do konce kvalifikace. Každopádně mám chuť dál dělat fotbal,“ prohlásil Jarolím v pondělí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!