Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

FAČR se přiklání spíše k přesunutí Eura na příští rok, potvrzuje její mluvčí Jurman

Sport

  12:27
Praha - Fotbalová asociace ČR se kvůli pandemii nového typu koronaviru přiklání k odložení letního evropského šampionátu a jeho přesunutí na příští rok, případně na druhou polovinu letošního roku. Evropská fotbalová unie UEFA bude o osudu mistrovství rozhodovat v úterý při společné videokonferenci s jednotlivými členskými státy.

Roman Berbr (uprostřed) nad vším dohlížel. foto: MAFRA - Michal Šula

FAČR budou zastupovat předseda asociace Martin Malík a generální sekretář Jan Pauly. „Samozřejmě čekáme, s jakými konkrétními návrhy řešení situace přijde UEFA. Fotbalová asociace ČR se v tuto chvíli přiklání spíše k přesunutí EURA na rok 2021, případně do druhé poloviny letošního roku,“ uvedl v nahrávce pro média tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

„Veškeré naše návrhy a názory se v tomto směru ale mohou samozřejmě během zítřka vyvíjet. Na základě výměny názorů a postřehů ze strany zainteresovaných asociací konec konců vznikla myšlenka zmíněné videokonference,“ dodal Jurman.

Pro odložení Eura se vyslovil například italský svaz. Podle něj by mělo být prioritou dohrát domácí ligové soutěže, což by přesunutí šampionátu mohlo umožnit. Zahraniční média spekulují o tom, že nejpravděpodobnější variantou je odložení Eura na prosinec.

Hlavní kouč fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý během ukázkového tréninku pro novináře.

Šampionát se měl hrát od 12. června do 12. července poprvé ve 12 různých zemích. Česká reprezentace má v základní skupině za soupeře Chorvatsko, Anglii a jednoho ze čtyř vítězů play off podle Ligy národů.

Evropský fotbal v minulých dnech zastavila pandemie nového typu koronaviru. Řada států přijala přísná opatření, některé z nich včetně České republiky mají omezený volný pohyb. Nemocí COVID-19 se už v Evropě nakazilo i několik hráčů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!