Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Falšování dokladů a praní špinavých peněz? Žádný stres. Ronaldinho si krátí čas v luxusu a s míčem

Zatčený Ronaldinho foto: Reuters

Asunción - V luxusním prezidentském apartmá v hotelu v Asunciónu tráví domácí vězení bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho, který v Paraguayi čelí podezření z falšování dokladů a praní špinavých peněz. Čtyřicetiletý Brazilec si krátí čas chozením do hotelové posilovny a triky s míčem ve svém pokoji.
  17:17

Ronaldinho a jeho bratr, který má rovněž vlastní pokoj, jsou jedinými hosty v hotelu. Kvůli šíření nového typu koronaviru je hotel pro ostatní návštěvníky dočasně uzavřen. Návštěvy přijímat nemohou. Hotelový manažer agentuře AFP řekl, že Ronaldinhovi dali míč, aby v pokoji o rozměrech 30x15 metrů mohl předvádět své pověstné triky.

Zatčený Ronaldinho
Zatčený Ronaldinho

Do domácího vězení se Ronaldinho a jeho bratr dostali poté, co minulý týden každý z nich zaplatil za propuštění z vazby kauci 800.000 dolarů (zhruba 19,9 milionu korun). V hotelu čekají na uzavření vyšetřování.

Ronaldinho, který byl zvolen nejlepším fotbalistou světa v letech 2004 a 2005, byl v paraguayské metropoli zadržen začátkem března poté, co se prokázal falešným pasem. Proč měl někdejší hráč PSG, Barcelony či AC Milán padělané doklady, není jasné. Policisté vyšetřují i možnost, že se zapletl do praní špinavých peněz. Fotbalistovi hrozí až pětileté vězení.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!