Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Přiveďte zpět Rosického, přispějeme! vzkázali fanoušci Sparty klubovým šéfům

Sport

  12:58
PRAHA - Už dřív mu napsali dopis, v němž vyjadřují podporu a respekt. Jako dárek poslali rudý dres s číslem deset i jeho jmenovkou. Fanoušci sparťanských fotbalistů žijí snem o návratu Tomáše Rosického. Přání, aby nejlepší český fotbalista posledních let hrával znovu na Letné, má i klub v čele s majitelem Danielem Křetínským.

Tomáš Rosický se raduje z gólu. foto: Reuters

Co bude po sezoně s Tomášem Rosickým? Arsenal má na čtyřiatřicetiletého záložníka opci, ale vypadá to, že mu smlouvu na další rok už nedá.

Zaujmou Rosického nabídky ze Spojených států? Nebo z bundesligy, kde od ledna 2001 až do léta 2006 hrával za Dortmund?

Jediný potvrzený zájem je ze Sparty. „Je to mé osobní přání. Dokonce si myslím, že se mi i splní, když bude Tomáš zdravý. Je jen otázkou, kdy to bude,“ řekl Křetínský před dvěma týdny v televizi Prima Cool.

Není to přání jen Křetínského, ale celé sparťanské veřejnosti. Rosický zpátky na Letné, to by byl šlágr nejen pro Spartu, ale i pro celou ligu. Reprezentační kapitán je pořád nejlepším českým fotbalistou současnosti, byť v Arsenalu nenastupuje.

Sparta chystá přestupovou bombu: z Arsenalu chce přivábit Rosického

Právě jeho malé vytížení vedlo k fanouškovské iniciativě, která trvá několik měsíců. Příznivci sdružení ve skupině Sparta Forever rozjeli akci už v zimní přestávce. 

Rosický trávil zápasy na lavičce náhradníků, od fanoušků dostal slova povzbuzení i dres s číslem deset. Sparťané mu tím chtěli ukázat, jak si ho váží a jak touží po jeho návratu. 

Rosický před svým odchodem do zahraničí v lednu 2001 nosil pětadvacítku, ale desítku má v reprezentaci.

Přes vánoční svátky i na začátku jara však v Arsenalu šanci dostal a byl jedním z důležitých hráčů mužstva. 

Vypadalo to, že špičkový anglický klub na svého nejzkušenějšího hráče opci uplatní a Rosický dostane smlouvu na další rok. 

Jenže v závěru jara znovu nehraje. To signalizuje, že Rosický po devíti letech v londýnském klubu skončí.

Jestli povedou jeho další kroky zpátky do Prahy, záleží vyloženě na Rosickém. Fanoušci sparťanskému majiteli dokonce slíbili, že by se na příchodu vysněné posily finančně podíleli.

„Pokud se rozhodnete přivést Tomáše Rosického do Sparty, jsme připraveni Vám finančně přispět na realizaci tohoto přestupu. V tuto chvíli bohužel nemůžeme přislíbit konkrétní finanční částku, nicméně jsme připraveni v prostředí sparťanských fanoušků udělat maximum včetně inspirace ostatních sparťanů, aby byla co nejvyšší. Zároveň plně a aktivně podpoříme i případné související aktivity klubu (např. prodej Tomášova dresu, prodej speciálních suvenýrů). Tímto chceme nejen v rámci našich možností nabídnout pomoc a aktivně přispět ke splnění našeho snu, ale především jasně deklarovat náš obrovský zájem o Tomáše Rosického,“ napsali fanoušci Křetínskému a dopis zveřejnili na svém webu spartaforever.cz.

Tomáš Rosický slaví gól v dresu Arsenalu.
Tomáš Rosický se vrátil ve velkém stylu.

„O aktivitě fanoušků víme. Jak už bylo řečeno, i přáním Sparty je, aby se Tomáš vrátil,“ poznamenal sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Sám Rosický neskrývá, že Sparta je jeho fotbalovou láskou. Jak se tedy rozhodne?

Mimochodem, svůj první ligový zápas za Spartu odehrál pod trenérem Ščasným na jaře 1999. Ščasný je i současným koučem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!