Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci by nás měli podporovat, říká Kadlec

Sport

  20:48
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Teprve půl hodiny před koncem zápasu s Lichtenštejnskem, přidal hlavičkou druhý uklidňující gól. Michal Kadlec (26) pak přiznal, že kvalifikační zápas o Euro 2012 nebyl pro české fotbalisty jednoduchý. "Hodně sil jsme nechali ve Španělsku," pravil bek bundesligového Leverkusenu, který byl také zklamaný z komorní atmosféry v hledišti.

Česko. foto: ČTK

Jak jste spokojeni s výsledkem?
Kdo utkání viděl, tak musel uznat, že jsme měli těžké nohy. Hodně sil jsme totiž nechali ve Španělsku, kde jsme neustále běhali bez balonu. Cesta domu byla dlouhá a času na regeneraci zbylo málo. Snažili jsme se, co to šlo, ale bojovali jsme s únavou. Ale podařilo se nám vyhrát, což bylo cílem.

VÍCE O UTKÁNÍ ČESKO - LICHTENŠTEJNSKO

K vítězství jste v 70. minutě přispěl gólovou hlavičkou. Šlo o nacvičenou situaci?
Patřím mezi hráče, kteří jsou určení k tomu, aby si nabíhali do vápna při standardních situacích. Máme tam volnou ruku a musíme se různě točit. Měl jsme štěstí, že míč padnul zrovna na mojí hlavu. Není ale důležité, kdo dal gól. Hlavní je, že jsme zvládli tohle relativně jednoduché utkání.

Až tak jednoduché ale nebylo, soupeře jste vlastními chybami pustili do několika šancí...
Nebáli jsme se, ale nemělo by se to stávat. Přesto to bývá součástí zápasů, kdy útočíte do soupeře, který je zabetonovaný na vápně. I my jsme takhle potrápili Španělsko.

V kvalifikační skupině I patří Česku stále druhé místo. Jaké jsou tedy postupové šance na Euro 2012?
Přesně takové, jaké jsme čekali. Nikdo od nás nečekal, že něco urveme ve Španělsku, i když jsme k tomu měli nakonec blízko. Až na prohru hned v úvodním utkání kvalifikace s Litvou jde kvalifikace podle plánu. V kabině si semnou měnil dres jeden hráč Lichtenštejnska, tak jsme mu říkal, ať nějaké body urvou a pomůžou nám. Smál se a slíbil mi, že se o to pokusí.

Co jste vlastně říkal na vlažnou kulisu, kterou vytvořili fanoušci v Českých Budějovicích?
S diváky je to poslední dobou složité. Chápu, že se nám teď doma moc nedaří a že se od našich výkonů odvíjí i celková atmosféra kolem národního týmu. Také ale vím, jak to chodí v Německu. Fanoušci by nás měli podporovat, protože nevidí, jak mizerně se občas před zápasem cítíme.

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.