Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci chtějí rezignaci Chovance a Haška

Sport

  11:46
Drtivá většina příznivců Sparty je přesvědčena, že trenérské duo Chovanec - Hašek by mělo rezignovat. "Chovanec, demisi," se neslo Letnou po utkání s Vasluí, po kterém Sparta nepostoupila do Evropské ligy. Vyplývá to i z internetové diskuze pod reportáží z neúspěšného zápasu na oficiálních stránkách českého vicemistra.

Martin Hašek a Jozef Chovanec. foto: ČTK

Sparta situaci momentálně neřeší. Soustředí se totiž na pondělní utkání s Plzní. "Je to pro nás extrémně důležitý zápas. Až po něm při reprezentační pauze se k důsledkům nepostupu do Evrospké ligy vrátíme," řekl LN tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Anketa

Měli by Hašek a Chovanec rezignovat?

Ano, Sparta se totiž nekvalifikovala do Evropské ligy. 735
Měl by rezignovat pouze Chovanec. 221
Demisi by měl podat pouze Hašek. 15
Oba by měli u Sparty nadále pokračovat. 66

Po loňské sezoně, kdy Sparta nezískala mistrovský titul a skončila druhá za Plzní, se na trenérské lavičce udály změny. Reorganizace realizačnímu týmu přisoudila Martinu Haškovi, současnému prvnímu trenérovi, větší kompetence, ale také zodpovědnost.

Chovanec je stále generálním sportovním manažerem týmu, a tak nyní není úplně jasné, jak jejich spolupráce funguje. A možná proto je fanoušci hází do jednoho pytle. "Na jednu stranu jsem docela rád, že Sparta nepostoupila, a to jenom z jediného důvodu, čímž je rezignace trenérů. Doufám, že nebudou čekat na další facku v příštím utkání s Plzní," píše například fanoušek pod přezdívkou spartan76.

Velkým překvapením také bylo, když po Vaslui v rozhovoru pro ČT kouč Hašek tvrdil, ze Sparta nemá lepší fotbalisty než rumunský celek. "Naši hráči jsou, podle mého názoru, lepší. Měli vůli, nasazení, ale nevěděli co hrát. Protože Hašek s Chovancem nejsou schopni vymyslet ani tu nejjednoduší fotbalovou strategii," dodal "kalina".

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.