Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fanoušci Malmö poničili Ibrahimovicovu sochu poté, co legenda klubu ohlásila příchod k rivalům z Hammarby

Zlatan Ibrahimovič představuje svoji sochy v rodném Malmo. foto: Reuters

Stockholm - Vandalové poničili v Malmö sochu švédského fotbalového útočníka Zlatana Ibrahimovice. Podle médií se tak stalo ve stejný den, kdy osmatřicetiletý rodák z přístavního města a bývalý hráč tamního klubu oznámil, že získal čtvrtinový podíl v konkurenčním Hammarby.
  12:45

Ibrahimovic míří zpátky do Švédska. Stal se částečným vlastníkem Hammarby IF

Tři a půl metru vysoká bronzová socha bývalého kapitána švédské reprezentace, kterou před stadionem v Malmö nechal vytvořit národní fotbalový svaz, byla odhalena začátkem října. 

Nyní ji někdo poškodil a posprejoval. Kolem sochy proto byl postaven plot s plachtou a okolí hlídá bezpečnostní agentura.

Útoku naštvaných fanoušků se nevyhnul ani Ibrahimovicův dům ve Stockholmu. Na dveře vandalové nastříkali nápis „Jidáš“ a rozsypali před nimi zkvašené sledě.

Ibrahimovic v týmu Malmö odstartoval v roce 1999 profesionální kariéru. 

Poté získal mistrovské tituly s Ajaxem, Juventusem, Interem Milán, Barcelonou, AC Milán a Paris St. Germain. Zahrál si také za Manchester United a naposledy za Los Angeles Galaxy, odkud má nyní namířeno zpět do Evropy.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...