Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fanoušci Manchesteru United před zápasem s Liverpoolem opět protestovali

Také čtvrteční zápas anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a Liverpoolem provázely protesty domácích fanoušků proti majitelům klubu, americké rodině Glazerů. foto: Reuters

Manchester - Také čtvrteční zápas anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a Liverpoolem provázely protesty domácích fanoušků proti majitelům klubu, americké rodině Glazerů. Policie posílila hlídky u stadionu Old Trafford a krátce před utkáním hlásila dva zadržené kvůli výtržnictví.
  21:42

Útok na Old Trafford: Fanoušci United pronikli na stadion, zápas s Liverpoolem musel být zrušen

Hráči Manchesteru pro jistotu dorazili na stadion už šest hodin před výkopem. Večer se dostal na místo i autobus Liverpoolu, i když se ho příznivci snažili na silnici blokovat.

Také čtvrteční zápas anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a...
Také čtvrteční zápas anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a...

„Měli jsme sraz dřív, ale hráči se tomu bez potíží přizpůsobili. Poradu a jídlo před zápasem jsme měli jako normálně a jsme připravení,“ řekl krátce před utkáním v televizním rozhovoru trenér United Ole Gunnar Solskjaer, jehož svěřenci hájí v závěru Premier League druhé místo v tabulce.

Manchester City porazil Crystal Palace 2:0 a v neděli může oslavit titul

S loňským šampionem Liverpoolem měl Manchester hrát 2. května, ale zápas byl odložen poté, co protestující fanoušci vnikli na uzavřený Old Trafford. Příznivci Manchesteru protestují proti Glazerům poté, co se United podíleli na založení superligy, i když projekt kvůli vlně nevole záhy zkrachoval.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha