Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci na kouče Wengera pískali, Arsenal ale boj v LM nevzdává

Sport

  11:04
LONDÝN - Přestože fotbalisté Arsenalu doma v úvodním osmifinále Ligy mistrů prohráli s Bayernem Mnichov 1:3, ještě své šance v elitní soutěži neodepsali. Odveta na půdě loňského finalisty soutěže podle nich bude velmi těžká, ale otočit skóre dvojzápasu nepovažují za zcela nereálné. "Mrzí mě, že naše příznivce nedokážeme potěšit," tvrdí kritizovaný kouč.

Smutný kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger foto: Reuters

"Nebudeme si nic nalhávat. Proti týmu jejich kvalit to bude extrémně těžké. Musíme ze sebe v Německu vydat všechno a doufat, že věci se pro nás budou vyvíjet dobře," řekl po úterním zápase trenér Arséne Wenger. Hosté podle něj byli na stadionu Emirates maximálně efektivní. "Hráli jsme proti velmi dobrému soupeři, který využil v prvním poločase každou šanci. Byli jsme trochu nervózní, Bayernu naopak sebevědomí nechybělo a my za to zaplatili," litoval francouzský kouč.

K TÉMATU

Střelec branky Arsenalu na 1:2 Lukas Podolski připomněl zlepšení "Kanonýrů" ve druhé poločase, v jehož poslední dvacetiminutovce hrál i reprezentační kapitán Tomáš Rosický. "Byli jsme blízko vyrovnání na 2:2 a potom by to byl úplně jiný zápas, bohužel jsme inkasovali potřetí. Po přestávce jsme měli slušný tlak, ale takovým způsobem musíme hrát od začátku," upozornil bývalý hráč bundesligového lídra. Arsenal jen podtrhl svou mizérii: v sobotu vypadl z Anglického poháru, dříve i z Ligového poháru a v anglické lize ztrácí z pátého místa 21 bodů na čelo.

Londýnský klub by mohl už osmý rok po sobě skončit bez trofeje

Londýnský klub by tak mohl už osmý rok po sobě skončit bez trofeje. Fanouškům už dochází s Wengerem trpělivost a v úterý večer ho hlasitě vypískali. Kouč ale věří, že sezonu ještě půjde částečně zachránit. "Máme před sebou dvě bitvy. Kvalifikovat se do příštího ročníku Ligy mistrů je možná ta lehčí z nich, ale i v Mnichově se pokusíme zabojovat a všechno změnit," řekl Wenger. "Musíme ukázat, čeho jsme schopni a hrát beze strachu, protože nemáme co ztratit," uvedl útočník Theo Walcott. Odveta v Bavorsku je na programu 13. března.

Trenér Bayernu Jupp Heynckes si cenil první výhry mnichovského celku v Londýně. "Porazit anglický tým na jeho půdě 3:1 je velký úspěch. Historie ukázala, že jsme tu měli velké problémy. Povedl se nám skvělý start do zápasu a především v prvním poločase jsme podali excelentní výkon," řekl německý kouč. Arsenal před domácí odvetou rozhodně neodepisuje. "Mohli jsme vidět, že je to dobrý tým, takže si musíme vyhrnout rukávy a pokračovat v tvrdé práci," uvedl Heynckes. 

Jeho svěřenci vyhráli sedmé soutěžní utkání za sebou a inkasovali poprvé od 14. prosince. Autora druhé branky Bayernu Thomase Müllera mrzela ztráta koncentrace v druhém poločase vedoucí ke kontaktnímu gólu domácích. "V jednu chvíli to bylo 2:1 a pak se mohlo stát cokoliv. Nehráli jsme perfektně celých devadesát minut a na tom musíme zapracovat," uvedl německý reprezentant.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!