Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci Slavie dosáhli svého. Tvrdík odvolal Uhrina i manažera Jinocha

Sport

  11:45
PRAHA - Vedení fotbalové Slavie odvolalo trenéra Dušana Uhrina mladšího. Spolu s ním z klubu odchází i sportovní ředitel Josef Jinoch. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Dušan Uhrin byl odvolán kvůli přístupu hráčů. foto: ČTK/AP

Uhrin ven! skandovali v Plzni fanoušci Slavie. Neslyšel jsem to, řekl kouč

„Jsme mimořádně nespokojeni s přístupem některých hráčů. Za klub jako Slavia se hraje srdcem a nasazením, což se v řadě zápasů nestalo,“ uvedl předseda představenstva pražské Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Od nového realizačního týmu proto očekáváme razantní změny jak v herním projevu, tak v přístupu hráčů. S hráči navíc chceme o tom, jak si představujeme hru za Slavii, důrazně hovořit,“ doplnil.

Nový trenér bude představen v nejbližší době, jednání s vytipovanými kandidáty vede od pondělního rána generální ředitel Martin Krob.

Zleva: Jiří Šimáně, Dušan Uhrin mladší a Josef Jinoch.
Trenér Slavie Dušan Uhrin (vlevo) a prezident klubu Jiří Šimáně.

Slavia ze čtyř ligových zápasů vyhrála jen jeden a z Evropské ligy vypadla po dvou hladkých prohrách s Anderlechtem. I proto je Dušan Uhrin druhým trenérem, který v této sezoně opouští ligový kolotoč.

Poslední Příbram v minulém týdnu propustila Martina Pulpita, jehož nahradil Petr Rada. Právě Příbram byla jediným klubem, který dokázala Slavia v této ligové sezoně porazit.

Červenobílí jsou v tabulce na desátém místě s pěti body, mají však odložený zápas s Brnem k dobru.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!