130 let

Fanoušci Slavie. | foto: ČTK

Fanoušci Slavie protestovali: 'Sisák ven!'

Sport
  •   20:30aktualizováno  21:07
PRAHA - O přestávce utkání Slavia - Slovácko měli sraz domácí fanoušci na východní tribuně. Transparentem "sešívaní drží spolu" dali jasně najevo, že stojí na straně hráčů. Ti je před druhou půlí přišli podpořit.

Hráči nedostávají výplaty, přesto na klub nezanevřeli a bojují i přes kritickou finanční situaci. Slavia musí do konce května sehnat deset milionů korun. Pokud je nezíská, nedostane prvoligovou licenci.

VÍCE O SLÁVISTICKÉ KRIZI:

"Je důležité, aby všechno kolem Slavie proběhlo čistě, transparentně, aby nevznikly okolnosti, které by klub poznamenaly na roky dopředu. Se Slavií se nesmí kšeftovat," řekl pro web slavistickenoviny.cz jeden z iniciátorů hnutí Sešívaní drží spolu Jiří Vrba, který ve Slavii působil jako tiskový mluvčí a marketingový ředitel. "Budeme respektovat každé řešení, které přijde transparentní cestou. Jsme přísně neutrální, nestojíme na straně Enicu, Eside, ani nikoho jiného, jde nám jen o dobro a budoucnost Slavie," dodal.

"Sbírka se konat nebude," říká Platil
O poločasové přestávce v rozhovoru pro ČT promluvil generální ředitel Slavie Miroslav Platil. "Sbírka se konat nebude. Po páteční mediální výzvě se ozvalo několik firem a subjektů, které chtějí Slavii pomoct."

Byl to právě Platil, který za majitele Slavie označil Antonína France, jenž je spojován s podnikatelem Petrem Sisákem. A Edenem během utkání znělo: "Sisák ven!". I další protesty byly mířeny proti vedení Slavie: "Červená karta pro všechny tajemný"

Autor: Tomáš Vrábel