130 let

Pavel Vrba. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Fanoušci zuří, těžce nesou Vrbovo rozhodnutí skončit v Plzni

Sport
  •   9:15
PLZEŇ - Trenér Pavel Vrba svým rozhodnutím skončit u fotbalistů Plzně nejen těžce ranil vedení Viktorie, ale také rozdělil tábor plzeňských fanoušků. Zatímco půlka z nich to považuje za zradu, druhá část mu děkuje za odvedenou práci a přeje hodně štěstí.

Devětačtyřicetiletý Vrba měl v Plzni kontrakt do června 2015, ve smlouvě ale byla klauzule, podle níž ho klub uvolní. Vedení Plzně chtělo, aby Vrba u týmu pokračoval až do konce smlouvy, ale on se nakonec rozhodl klauzuli využít a přijmout nabídku vést národní tým.

Fanoušci Plzně okamžitě po podvečerním oznámení, že Vrba k 15. prosinci u týmu skončí, zaplavili plzeňský web, který na chvíli zkolaboval. Na fóru a facebooku se pak mezi nimi spustila přestřelka.

Jedna strana fanoušků mluví o zradě, podrazu a velkém zklamání. Mrzí je především to, jak k oznámení došlo a že se Vrba rozhodl uprostřed sezony. Zároveň se domnívají, že tím skončí úspěšné období Plzně.

Právě kvůli těmto rozhořčeným fanouškům se klub rozhodl úterní trénink uzavřít pro veřejnost, aby nemohlo dojít k nepokojům. Velká část fanoušků však Vrbovo rozhodnutí naopak chápe.

"Pane Vrbo - díky co jste za těch pár let tady v Plzni dokázal! Díky vám jsem se po čtyřiceti letech docházky do Štruncáků dožil toho, v co jsem doufal jako v nesplnitelný sen," napsal fanoušek Jan Eichler.

Krok dopředu pro český fotbal

Podobně to berou i další fanoušci. "Je mi to líto, ale musím uznat, že je to super krok kupředu pro český fotbal. Viktorka už víc pomoc nepotřebuje, pan Vrba udělal, co mohl, a tento tým už jen tak dolů nespadne. Je čas pomoc reprezentaci, abychom konečně byli hrdí i na náš nároďák. Pane Vrbo, držím palce a rozumní lidé také," napsal Jaroslav Šindler.

Fanoušci se shodnou minimálně na tom, že by měl klub investovat do příchodu nového trenéra, který bude schopen navázat na Vrbovu práci. Nejčastěji zmiňují jméno Luboše Kozla, který momentálně vede Duklu Praha a o němž se nejčastěji spekuluje, že by mohl Vrbu nahradit. Fanoušci si však umí v roli trenéra představit i dosavadního asistenta Karla Krejčího, který je v klubu od roku 2007.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK