Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fenin už je v péči českých psychologů

Sport

  9:55
BERLÍN - Depresemi trpící fotbalista Martin Fenin ukončil neurologickou rehabilitaci v Německu a přesunul se do Česka, aby zde podstoupil psychologickou léčbu. Na svých internetových stránkách to oznámil zaměstnavatel čtyřiadvacetiletého českého útočníka, německá druholigová Energie Chotěbuz.

Martin Fenin. foto: ČTK

Po skončení dvoutýdenní rehabilitace na speciální klinice v obci Kreischa poblíž Drážďan se Fenin v pondělí zastavil za spoluhráči v kabině. Poté se podle klubu vydal do vlasti, kde bude na jeho další léčbu dohlížet český psycholog.

Bývalý hráč Teplic utrpěl v polovině října vážné zranění hlavy po pádu z okna. "Jeho stav ohledně krvácení do mozku se zlepšil," řekl trenér Energie Claus-Dieter Wollitz listu Lausitzer Rundschau. Později Fenin přiznal, že úraz byl vyvrcholením jeho dlouhodobých problémů s depresemi, které řešil léky na uklidnění.

"Pocity rezignace, záchvaty osamělosti a deprese se se mnou táhnou již několik měsíců. Dočasný únik k lékům situaci jen zhoršil a vyvrcholil touto alarmující diagnózou a tímto úrazem," oznámil tehdy šestnáctinásobný reprezentant, který se rozhodl na čas přerušit kariéru a vyléčit se.

"Snažil jsem se proti tomu bojovat a musím přiznat, že bez lékařské pomoci tenhle problém vlastními silami nevyřeším. Jsem vděčný, že mi Chotěbuz rozumí a pomůže mi. Potřebuji intenzivní lékařskou péči, abych se mohl znovu vrátit zdravý na hřiště a do vrcholového fotbalu," uvedl v říjnu Fenin.

Do Chotěbuzi autor tří reprezentačních gólů přestoupil na konci srpna z Eintrachtu Frankfurt, který letos sestoupil do druhé ligy. Tam působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat a vypadl také z výběru reprezentačního kouče Michala Bílka. I to zřejmě byly příčiny hráčových depresí.

Autor: