Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Feninův stav se zlepšil. Stále se neví, proč krvácel

Sport

  10:20aktualizováno  16:02
BERLÍN - Stav českého fotbalisty Martina Fenina, který od soboty leží v nemocnici kvůli krevní sraženině na mozku, se mírně zlepšil. Čtyřiadvacetiletý útočník dokonce poslal svým spoluhráčům z druholigové Energie Chotěbuz blahopřejnou SMS k víkendovému vítězství nad FSV Frankfurt.

Martin Fenin. foto: ČTK

"Jeho stav se naštěstí stabilizoval. Jak to teď vypadá, nebude mít žádné trvalé následky. Jeho rodiče jsou u něj," řekl deníku Bild trenér Chotěbuzi Claus-Dieter Wollitz, který je s bývalým hráčem Teplic v kontaktu a dnes ho navštívil v nemocnici.

Chvíli si spolu popovídali a kouč vyjádřil Feninovi podporu. "Čekáme na oficiální stanovisko, jak se k celé záležitosti postaví klub. To by se mělo stát v nejbližších dnech," uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

PSALI JSME:

Příčiny nebezpečného krvácení jsou stále neznámé, operace ale prý nebude nutná. Fenin je nadále při plném vědomí, v příštích dnech ještě nejspíš zůstane v nemocnici.

Blahopřání od hospitalizovaného spoluhráče fotbalisty Energie potěšilo.

"Prvotní šok byl velký. Jsme rádi, že se mu tak rychle vede lépe," prohlásil kapitán týmu Marc-André Kruska. Jediný střelec nedělního zápasu proti Frankfurtu Rok Kronaveter pak svůj gól věnoval právě Feninovi.

Ten přestoupil do aktuálně osmého týmu druhé německé ligy na konci srpna z Eintrachtu Frankfurtu, s nímž letos sestoupil z bundesligy. V něm působil od ledna 2008, ale na konci angažmá přestal pravidelně nastupovat. Fenin má na kontě 16 startů a tři góly za českou reprezentaci, v poslední době ho ale trenér národního týmu Michal Bílek přestal povolávat.

Autoři: ,