Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Ferguson zuří a hrozí. Kvůli nevěře Giggse

Sport

  12:30
MANCHESTER - Manažer Manchesteru United Alex Ferguson je v United téměř neomezeným vládcem. Prokázal to i na středeční tiskové konferenci před finále Ligy mistrů, které "Rudí Ďáblové" odehrájí na londýnském Wembley se španělským šampionem FC Barcelona. Vytočil jej totiž banální dotaz jednoho z redaktorů na Ryana Giggse, velšského záložníka a ikonu týmu, který řeší skandál s nevěrou...

Sir Alex Ferguson. foto: ČTK

"Nejvíce zkušeností s Ligou mistrů z týmu má patrně Ryan Giggs. Jak bude v sobotu pro tým důležitý?" zeptal se bez dalších náznaků redaktor AP Rob Harris kouče Manchesteru United Alexe Fergusona na předzápasové tiskové konferenci před sobotním finále Ligy mistrů.

GIGGSOVA NEVĚRA

"Všichni hráči jsou důležití," opáčil mu chladně zkušený Skot. Celá situace měla ale dohru a díky televizním mikrofonům o ní nyní ví celý fotbalový svět. Ferguson se totiž následně v jednom okamžiku otočil na tiskovou mluvčí klubu a vyzvídal, kdo je tím zvídavým novinářem. Když se mu vzápětí dostalo odpovědi a to i ohledně toho, že je akreditovaný na páteční trenink, stroze odvětil: "V pátek ho zakažte."

FERGUSON NA TISKOVCE NA TÉMA GIGGS

Zda se tak skutečně stane, se ukáže až den před zápasem, Fergusonova "tajná komunikace" ale vyvolala na ostrovech pořádný ohlas. Stejně jako celá aféra s nevěrou ženatého velšského záložníka Ryana Giggse s modelkou Imogen Thomasovou, která se definitivně provalila v úterý. Média jsou od té chvíle Giggsovi, jeho rodině i Thomasové v patách.

Ryan Giggs a Imogen Thomasová.

Ve středu měla údajně manželka Giggse Stacey opustil rodinný dům bez snubního prstýnku na rukou, několik vandalů poté poškodilo šest vozů britských paparazzi čekajících na zkušeného Velšana, který byl považován za vzor ctnosti a celou téměř dvacetiletou kariérou procházel bez jediného skandálu.

Kromě vandalů se rozhodl svou hvězdu chránit i Ferguson, stejně jako výtržníkům se mu ale snaha příliš nepovedla...

Autor: