Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

FIFA pohrozila Srbsku odpočtem bodů, pokud budou řádit fanoušci

Sport

  15:53
BĚLEHRAD - Fotbalové reprezentaci Srbska hrozí odebrání bodů v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, pokud její fanoušci naruší zbývající program výtržnostmi. Národní svaz na to upozornila disciplinární komise světové federace FIFA.

Fanoušci srbského fotbalového týmu Crvena Zvezda Bělehrad 19. srpna řádili cestou do Prahy na benzinové pumpě Agip u Velkých Němčic na Břeclavsku, kterou posprejovali mimo jiné i logem klubu. foto: ČTK

Srbové mají před sebou utkání s Rumunskem a v Litvě a před závěrečným dvojzápasem vedou 7. skupinu o čtyři body před Francií. "Několik jedinců nesmí ohrozit plody naší práce. Uděláme všechno, aby k výtržnostem nedošlo," prohlásil v reakci na varování FIFA generální sekretář srbského svazu Zoran Lakovič.

Srbští fanoušci o sobě dali v kvalifikaci naposledy vědět 9. září při utkání s Francií, kdy došlo k násilnostem v Bělehradě. Za světlice a dělbuchy na trávníku při samotném utkání pak zaplatil srbský svaz pokutu 25.000 švýcarských franků.

K podobným incidentům došlo i při zápasech proti Rakousku a Rumunsku, smutný vrchol přišel 17. září při utkání Evropské ligy mezi CZ Bělehrad a Toulouse. Při střetech fanoušků byl zraněn jeden francouzský příznivec tak vážně, že po dvou týdnech v nemocnici zemřel.

Autor: