Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fotbal nudil, fanoušci se bavili po svém. Finále Eura patřilo můrám, slzám i komediantům

Sport

  7:30
PRAHA - Finále fotbalového Eura mezi vítězným Portugalskem a domácí Francií příliš sportovního napětí na zeleném pažitu nenabídlo. A tak se lidé na sociálních sítích bavili po svém. Jak? Posuďte sami.

Divoký Cristiano Ronaldo. foto: Reuters

1. MŮRY ÚTOČÍ NA RONALDA

Bylo to velké téma. Můry celé Francie si daly v neděli večer dostaveníčko na stadion v Saint-Denis a nic si nedělaly z toho, že se tu právě konalo finále fotbalového mistrovství Evropy. A fanoušci na sociálních sítích měli o zábavu postaráno.

2. RONALDOVY SLZY ŠTĚSTÍ I SMUTKU

Občas to vypadalo, že člověk sleduje konec světa, nebo alespoň nějakou telenovelu. Portugalská hvězda nejprve opouštěla v prvním poločase trávník se slzami v očích, aby se na začátku prodloužení slavně vrátila a následně se v nich mohla utápět znovu. Tentokrát ale štěstím.

3. JAK SE PLETL RONALDO SVÉMU KOUČI DO ŘEMESLA

Možná už je toho Ronalda moc, ale on byl skutečně nejvýraznější postavou finálového souboje letošního Eura. Kdo ví, třeba jednou takto bude koučovat portugalskou reprezentanci naostro. Debut docela zvládl, co říkáte?

Ronaldo koučuje v závěru finále Euro 2016 společně se Santosem.
Cristiano Ronaldo na zádech svého trenéra.

4. ZNUDĚNÝ LUIS FIGO

Mnoho celebrit a fotbalových legend byly přímo v hledišti stadionu v Saint-Denis při finále Eura. Vedle Alexe Fergusona i legendární Portugalec Luis Figo. Jak si všimli pozorní fanoušci, až do trefy Édera ve 109. minutě, jej zápas příliš nebavil. A kdo ví, jestli nakonec neproklimbal i klíčový moment zápasu.

5. NEBEZPEČNÝ RONALDO

A ještě jednou hvězdný kapitán Portugalska, který se tak trochu zapomněl a málem vážně zranil na střídačce jednoho ze svých spoluhráčů. Prostě fotbal, sport tvrdých hochů.

6. DVOJÍ SVĚT U EFFEILOVY VĚŽE

Zatímco na jedné straně třídy vedoucí pod Eiffelovou věží se fanoušci pokojně dívaly na obří velkoplošné obrazovce na finále Eura mezi Portugalskem a Francií, na druhé to vřelo. Policisté, kteří se snažili zabránit dalším příznivcům vniknout na přeplněný plácek, museli použít i slzný plyn.

7. KOSCIELNY TŘIKRÁT JINAK

Nebyl to jeho večer. Francouzský stoper Laurent Koscielny zažil smolné finále Eura. Nejprve si jej povodil jako slavný Bud Spencer portugalský záložník Ricardo Quaresma, poté viděl Koscielny žlutou kartu za nesmyslnou ruku, kterou hrál Éder, aby jej právě ten přetlačil v klíčovém souboji před jediným gólem zápasu.

Údajná ruka Francouze Koscielnyho, za kterou dostal žlutou kartu

Ricardo Quaresma playfully getting Laurent Koscielny in a headlock.

The cheeky scamp. pic.twitter.com/ofUgqsg9bN

— Squawka News (@SquawkaNews) 10. července 2016

8. HERECKÉ PŘEDSTAVENÍ MOUTINHA

Ronaldo a Pepe jsou svými hereckými etudami na fotbalových trávnících proslulí, že jsou kvalitními učiteli nyní ale ukázal i Joa Moutinho. Blaise Matuidi se jej v prodloužení vůbec nedotkl, Moutinho ale dělal, jako by mu málem ukopl hlavu. O chvíli později dostal zmíněný Koscielny žlutou kartu za vymyšlenou ruku a následně Éder vstřelil jediný gól finále...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!