Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Bale si získal Anglii svými výstavními trestnými kopy

Sport

  11:00
LONDÝN - Velkou střeleckou formou se pyšní fotbalista Tottenhamu Gareth Bale. Velšský křídelní hráč ve čtvrtek pomohl londýnskému celku dvěma brilantními trestnými kopy k domácí výhře 2:1 nad Lyonem ve druhém kole Evropské ligy. Bale, který dal všech šest posledních soutěžních branek Spurs, prý zahrávání standardních situací pilně trénuje.

Fotbalista Tottenhamu Gareth Bale foto: Reuters

Třiadvacetiletý hráč na londýnském stadionu White Hart Lane v nastaveném čase první půle otevřel skóre výstavní ranou asi z pětatřiceti metrů. Po přestávce sice vyrovnal povedeným volejem hostující Samuel Umtiti, ale rodák z Cardiffu druhým "trestňákem" a opět v nastavení rozhodl. "Jsem spokojený. Zkouším trestné kopy na trénincích a podobný jsem proměnil i minulý týden (v anglické lize proti Newcastlu). Oba přišly v tu pravou chvíli," uvedl po zápase spokojený Bale.

V této sezoně zaznamenal už sedmnáct soutěžních branek, což je nejvíce v jeho kariéře. "Lyon je výborný tým a abych byl upřímný, nehráli jsme úplně dobře a vypadali jsme trochu unavení. Nejdůležitější je vítězství. Bude to pro nás ještě těžké, ale tuto soutěž bereme vážně," doplnil velšský reprezentant. Svou největší současnou hvězdu velebil trenér Tottenhamu André Villas-Boas.

"Je neuvěřitelný," říká trenér Tottenhamu André Villas-Boas

"Je neuvěřitelný. Nejen tím, že dokáže být všude na hřišti, ale i schopností zahrávat trestné kopy. Míč při nich nabere hrozně moc síly a střela pak velmi snadno změní směr," vysvětlil portugalský kouč. Balea přirovnal nejen kvůli specifické kopací technice ke svému krajanovi z Realu Madrid Cristianu Ronaldovi. "To srovnání se nabízí. Bale prožívá skvělé individuální období a dává hodně branek. Myslím, že je to jeho střelecky nejlepší sezona v Tottenhamu. Je vidět, že si fotbal opravdu užívá a stará se o rozruch," řekl Villas-Boas.

Zápas s Lyonem podle něj byl krásným přestavením. "Neviděli jsme pouze dva skvělé momenty, ale tři, protože jejich gól byl také absolutně fantastický," ocenil bývalý kouč Porta a Chelsea, který Balea touží udržet v Londýně i přes vzrůstající zájem špičkových evropských klubů v čele s Realem.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...