Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Balotelli žaluje kvůli pokutě City. Klub se ho chce zbavit

Sport

  14:30
PRAHA - Nemůže se chlubit zrovna oslnivou formou a ještě se rozhodnul zažalovat vlastní klub. Nezašel tentokrát problémový fotbalista Mario Balotelli až příliš daleko? Britská média jsou přesvědčená, že ano. Manchester City se prý hodlá kontroverzního útočníka v lednu zbavit. Už definitivně.

Mario Balotelli inkasuje červenou kartu foto: ČTK

Vztahy dvaadvacetiletého italského reprezentanta s vedením úřadujícího anglického mistra dosáhly bodu mrazu. Arabský majitel údajně nechal po dubnovém vyloučení v zápase s Arsenalem (0:1) vyšetřit hráčovo chování od jeho příchodu z Interu Milán v roce 2010 a výsledkem byla pokuta 340 tisíc liber (dvě týdenní výplaty) za opakované prohřešky na hřišti.

Kanonýr vynechal kvůli karetním trestům v minulé sezoně 11 z 54 utkání "Citizens" - dvě pohárová, šest ligových a tři v Lize mistrů. Stihnul nasbírat tři červené a devět žlutých karet a neustále na sebe upozorňoval i mimo trávník - kouřil, házel šipkami po spoluhráčích, podpálil si dům, naboural svůj luxusní vůz, hádal se a pral. Přesto všechno však Balotelli s finančním trestem nesouhlasí.

Chtěli se ho zbavit už v létě. Hlásil se Paris St. Germain

A když vedení Manchesteru jeho protesty nevyslyšelo, odvolal se teď na tribunál Premier League. "Normálně se těmto záležitostem snažíme vyhnout. Ale nedá se nic dělat, klub a hráč se nedokáží dohodnout," řekl BBC předseda hráčské asociace Professional Footballers Association Gordon Taylor.

Fotbalistovi s ghanskými kořeny nyní zřejmě nepomůže ani podpora kouče Roberta Manciniho, o jehož odchodu se kvůli neúspěchu v Lize mistrů rovněž hovoří. Dosud totiž držel nad Balotellim ochrannou ruku, i když ho hráč doháněl neustále k šílenství. "Je to skvělý fotbalista, má velké předpoklady. Není ale v nejlepší formě. Doufám, že v této sezoně ještě ukáže, co v něm je," řekl nedávno.

Jenže jeho svěřenec už možná nedostane šanci. Manchester City chtěl totiž potížistu prodat už v létě. Jenže Balotelli měl velký podíl na zisku titulu a tak klub prý odmítnul nabídku Paris St. Germaine. Teď se ovšem hráči vůbec nedaří, v nové sezoně odehrál v základní sestavě jen osm utkání ve všech soutěžích. City je proto otevřena jednáním, největším zájemce o Balotelliho služby je prý AC Milán.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!