Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Baroš prý s Baníkem podepíše smlouvu koncem týdne

Sport

  11:37
OSTRAVA - Očekávaný návrat fotbalisty Milana Baroše do Ostravy by měl být uzavřen koncem týdne. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant, jenž se v tomto týdnu vyvázal ze smlouvy v Galatasarayi Istanbul, je s Baníkem rámcově domluven na podmínkách svého působení v jarní části sezony.

Česko - Polsko (Milan Baroš) foto: Reuters

Přestože formality ještě stále nebyly zcela dotaženy, druhý nejlepší střelec českého národního týmu by si příští víkend měl po 11 letech znovu obléct bílo-modrý dres Baníku a nastoupit v prvním jarním ligovém utkání proti Českým Budějovicím.

Středeční večerní schůzka vedení slezského klubu s Barošovým agentem Pavlem Paskou nepřinesla žádný výrazný posun. "Došlo k vyjasnění základních parametrů spolupráce, další kolo jednání by mělo proběhnout koncem týdne. Věříme, že je vše na dobré cestě," řekla mluvčí Baníku Eva Šimčíková.

ČTĚTE TAKÉ

Pro vítěze Ligy mistrů z roku 2005 a bronzového medailistu z Eura 2004 už je na Bazalech údajně připraven dres s číslem 27. Je už také veřejným tajemstvím, že vigantický rodák se vzdal svého honoráře a ekonomicky zdecimovanému Baníku na jaře pomůže zadarmo.

Baroš před odchodem do Liverpoolu v lednu 2002 za Ostravu odehrál 76 prvoligových utkání a nastřílel v nich 23 gólů. Dodnes je nejmladším kapitánem v historii klubu, pásku nosil už v sedmnácti letech.

Po odchodu z Baníku hrával za Liverpool, Aston Villu, Lyon, Portsmouth a Galatasaray. Od loňského Eura v Polsku však neodehrál ani jeden soutěžní zápas.

Autor: