130 let
Chelsea  (Torres)

Chelsea (Torres) | foto: Reuters

Torres skóroval po pěti měsících. A hned dvakrát

Sport
  •   17:04aktualizováno  19:33
Fotbalisté Chelsea vyhráli pod trenérem Robertem Di Matteem i čtvrté soutěžní utkání. Londýnský celek s brankářem Petrem Čechem ve čtvrtfinále Anglického poháru doma porazil druholigový Leicester 5:2 a postoupil mezi nejlepší čtveřici. Dvěma brankami přispěl k výhře útočník Fernando Torres, který skóroval po pěti měsících a 24 soutěžních utkáních.

"Blues", kteří ve středu postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Neapol, poslal na stadionu Stamford Bridge do vedení ve 12. minutě Gary Cahill.

Reprezentační obránce si po premiérovém zásahu za Chelsea stáhl dres a tričkem s nápisem "Modleme se za Muambu" vyjádřil podporu bývalému spoluhráči z Boltonu Patrici Muambovi, který po srdečním kolapsu v sobotním zápase s Tottenhamem bojuje na jednotce intenzivní péče o život.

Čtvrtfinále Anglického poháru

Chelsea - Leicester 5:2 (67. a 85. Torres, 12. Cahill, 17. Kalou, 90.+1 Raúl Meireles - 77. Beckford, 88. Marshall), Liverpool - Stoke 2:1 (23. Suárez, 57. Downing - 26. Crouch).

Pět minut po Cahillovi zvýšil vedení Salomon Kalou a v 67. minutě prolomil své dlouhé střelecké trápení Torres. Za deset minut zdramatizoval utkání útočník Leicesteru Jermaine Beckford, ale v 85. minutě se prosadil znovu Torres. V dramatickém závěru ještě snížil Ben Marshall, skóre v nastaveném čase uzavřel na 5:2 záložník Raúl Meireles.

Torres, který navíc připravil dvě branky pro Kaloua a Meirelese, po zápase cítil vekou úlevu. "Ty góly jsem potřeboval. V poslední době jsem sice hrál dobře, ale nedokázal skórovat. Jako tým jsme se hodně zlepšili. Vytváříme si mnohem více šancí než v minulosti a také pracujeme lépe v obraně," řekl španělský útočník, jenž si dal povedený dárek k úterním osmadvacátým narozeninám.

Odchovance Atlétika Madrid pochválil i trenér Di Matteo. "Celý klub, tým i fanoušci z něj mají radost. Pracuje velmi tvrdě a za se člověk dočká odměny. Doufám, že mu teď hodně naroste sebevědomí, protože to je nejen dobrý fotbalista, ale taky skvělý kluk," uvedl italský kouč.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

V druhém dnešním čtvrtfinále porazil Liverpool na svém hřišti loňského finalistu Stoke 2:1 a po únorovém triumfu v Ligovém poháru zůstal ve hře i v další pohárové soutěži.

Domácí poslal do vedení ve 23. minutě útočník Luís Suárez, ale už za tři minuty vyrovnal bývalý hráč "Reds" Peter Crouch. Vítězství Liverpoolu zařídil po změně stran záložník Stewart Downing.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz