Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hübschman má potíže s okem. V národním týmu ho nahradí Hořava

Sport

  11:51aktualizováno  13:20
PRAHA - Trenér Michal Bílek musel udělat v nominaci fotbalové reprezentace na středeční přípravný zápas v Maďarsku druhou změnu. Záložníka Šachtaru Doněck Tomáše Hübschmana trápí zánět rohovky, proto ho nahradí Tomáš Hořava z Plzně.

Český fotbalista Tomáš Hübschman foto: ČTK

Hübschman dorazil do Prahy, kde má dnes národní tým sraz, ale není schopen hrát. Místo přípravy na duel s Maďarskem tak podstoupí vyšetření a léčbu. Už v sobotu chyběl v sestavě Šachtaru v ukrajinské lize. Místo něj se podruhé v reprezentaci objeví Hořava, kterému se v úvodu sezony daří v dresu Plzně. Dosud jediný start v Bílkově výběru absolvoval loni v listopadu v přípravě proti Slovensku, kdy byl rovněž nominován dodatečně za Hübschmana.

Tomáš Hořava z Plzně (vlevo) a Martin Kolář z Bohemians Praha 1905

To ještě Hořava působil v Olomouci, kde se zápas uskutečnil, a tehdy odehrál 13 minut. Pětadvacetiletý Hořava vyrazil na sraz do Prahy místo volna, které si měl užít doma v Olomouci po nedělním ligovém zápase se Znojmem. "V tomto případě rád o pondělní volno přijdu, protože hrát za reprezentaci je pro mě velkou ctí," uvedl čtvrtý hráč Plzně v nominaci reprezentačního týmu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!