Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Chelsea prý ulovila Hulka za 1,2 miliardy

Sport

  10:33
PAŘÍŽ - Fotbalová Chelsea se údajně dohodla s FC Porto na přestupu brazilského útočníka Hulka. Podle britského listu The Guardian za něj vítěz Ligy mistrů zaplatí 38 milionů liber (1,21 miliardy korun).

Hulk z týmu FC Porto foto: Reuters

Hulkův příchod na Stamford Bridge by tak byl ještě dražší než nákup belgického záložníka Edena Hazarda, který míří do Chelsea za 32 milionů liber (1,02 miliardy korun) Podle klauzule v Hulkově smlouvě s Portem za něj má případný zájemce zaplatit 100 milionů eur, ale podle Guardianu se kluby domluvily na odstupném ve výši 60 milionů eur.

Pětadvacetiletý útočník působí v portugalském celku od roku 2008 a momentálně je kapitánem mužstva. Loni s ním vyhrál Evropskou ligu, letos obhájil s týmem portugalský titul, který vybojoval už potřetí. Loni se stal nejlepším střelcem portugalské ligy i jejím nejlepším hráčem.

Porto už loni prodalo jednoho hvězdného útočníka. Kolumbijec Falcao odešel s vizitkou nejlepšího kanonýra Evropské ligy za 40 milionů eur do Atlétika Madrid. S ním si letos triumf v soutěži zopakoval a znovu byl nejlepším střelcem.

Autoři: ,