Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fenin skončil v Teplicích, fotbalista bude hrát třetí ligu ve Francii

Sport

  17:57
TEPLICE/PRAHA - V novém ligovém ročníku jako střídající hráč naskočil jen na jedenadvacet minut, další už v Synot lize nepřidá. Alespoň ne letos. Bývalý reprezentant Martin Fenin dal Teplicím sbohem a zamířil do třetiligového francouzského Istres.

Martin Fenin na lavičce Teplic. foto: ČTK

„Klub sestoupil do třetí ligy, ale chce se co nejdřív vrátit do druhé. Martin se v něm potká s Mariem Ličkou,“ přiblížil teplický mezinárodní sekretář Jan Skýpala.

Fenin do Istres přestoupil. „Zadarmo do Teplic přišel, protože se předtím vyvázal ze smlouvy ve Slavií. Podle dohody jsme ho tedy do zahraničí uvolnili taky bez náhrady.“

Fenin je teplickým odchovancem, ligového kádru se dostal na podzim 2003, kdy mu bylo šestnáct. V lednu 2008 přestoupil do Frankfurtu, kde po úspěšném začátku postupně ztratil místo v sestavě.

V létě 2011 se nevešel do kádru pro druhou ligu a odešel do Chotěbuzi. Měl však problémy s depresemi, na které dokonce bral léky. A tak se rozhodl, že kariéru se pokusí znovu nastartovat v Česku. V lednu 2013 přestoupil do Slavie. Neprosadil se, během podzimu byl vyřazen z kádru a v dubnu 2014 se vrátil do Teplic. Část fanoušků ho nepřijala.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!