Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Necid vyhlíží návrat po druhé operaci kolene. Fotbal mi chybí, říká

Sport

  21:25
PRAHA - Nekonečné hodiny strávené v bazénu, šlapání na rotopedu, zvedání činek v posilovně i práce s fyzioterapeuty. Fotbalový útočník Tomáš Necid druhý podzim po sobě poznává, co obnáší rekonvalescence po operaci zkříženého vazu v koleně. Zranění, které je noční můrou fotbalistů, ho potkalo dvakrát během jediného roku.

Tomáš Necid. foto: ČTK

Nyní už třiadvacetiletý hráč CSKA Moskva znovu nadšeně vyhlíží další návrat, který by rád oslavil během března, či dubna. "Strašně se těším na hřiště, ale vím, že si ještě takové čtyři měsíce budu muset počkat. Budu trpělivý," řekl Necid, který už druhý týden tráví v Praze, kde bude i přes Vánoce. Skepsi nepropadá. I když dvě náročné operace kolena v krátkém sledu by s kdekým zacloumaly.

"Pro mě bylo nejhorší, když mi v létě doktoři řekli, že musím podruhé s tím samým problémem na operaci. Na ten den jen tak nezapomenu. Ale život přináší i horší věci, tady jde pořád jen o vaz v kolenu. Zase se uzdravím. Ale chce to dřít a dělat všechno, abych se zase vrátil silný," uvedl Necid. Druhé operaci kolena se podrobil v červenci a od srpna znovu vstřebává stereotypní dřinu, jakou zažil už loni. V zápřahu je každý den, jen neděle si vyhrazuje na odpočinek.

Nabídka nové smlouvy mu dodala sílu

"Pět šest hodin denně pracuju na rehabilitaci. Je to podobné jako loni s tím rozdílem, že teď chodím častěji plavat. Jsem v bazénu skoro každý den, plavu kraulem vzdálenosti do kilometru a půl. A cítím, že mi zrovna plavání hodně pomáhá. Stejně jako jízda na rotopedu." Plánuje, že v lednu začne i s běháním. Ale nechce nic uspěchat. Ani návrat na hřiště. "Půjdu do toho, až budu opravdu cítit, že jsem absolutně připravený a koleno je stoprocentní. Ale loni jsem také nic neuspěchal," líčil odchovanec pražské Slavie.

Po prvním zákroku se však potíží nezbavil a musel podstoupit opakovanou operaci. Necid věří, že do zápasového rytmu zase naskočí v březnu, či dubnu. "Když to půjde dobře... Fotbal miluju, chybí mi. Ale musím to ještě chvíli vydržet," prohlásil. Elán do práce mu vlil i vstřícný krok vedení CSKA, které Necidovi v předstihu nabídlo pětiletou smlouvu. Hráč si takového gesta považuje, ale zatím nepřemýšlel, zda kontrakt prodlouží.

Ten starý mu vyprší až za rok. "Ale nabídka klubu mi dodala další sílu. Je pozitivní, že se mnou dál počítají. Ale teď to zatím s manažerem tolik neřešíme. Nejdůležitější je soustředit se na rehabilitaci a být co nejdříve fit. Pak budeme řešit další věci," řekl Necid.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.