Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Plašil bude kapitán. A chci vysokou výhru, zavelel

Sport

  8:00
PRAHA - Podruhé jako kapitán povede do boje fotbalovou reprezentaci a rád by si připomněl euforii, když si přesně před rokem s páskou na ruce vychutnával vysokou výhru 4:0 v přípravě s Ukrajinou. Záložník Jaroslav Plašil se při neúčasti zraněných lídrů Tomáše Rosického a Petra Čecha stejné pocty dočká i v úterním duelu s Finskem, v němž znovu nepůjde o kvalifikační body.

Český fotbalista Jaroslav Plašil foto: ČTK

Plašil i tak touží po přesvědčivém vítězství. Rád by se i s ostatními nechal inspirovat loňským zářijovým duelem s Ukrajinou, kterou Češi na Letné vyprovodili debaklem 4:0. "Bylo by dobré něco podobného zopakovat i teď," řekl Plašil.

Třicetiletý středopolař má s funkcí kapitána zkušenosti z Bordeaux, reprezentační pásku na rukávu však staví ještě výš. "Je to velká čest a nejvíc, co může ve fotbale být," prohlásil Plašil, který v národním týmu nasbíral už 76 startů.

V úterý zažije déja vu. Finsku se už jednou v kariéře postavil a také to bylo v Teplicích, kde se oba týmy poměří i nyní. Plašil před sedmi lety naskočil do zápasu světové kvalifikace jako náhradník až v druhém poločase, ale svojí přesnou přihrávkou nachystal vítězný gól pro Vratislava Lokvence, který v 87. minutě ukončil divokou přestřelku trefou na 4:3.

Pamatuje si, jak proti Finsku skóroval Lokvenc

"Na ten zápas vzpomínám rád, dobře si pamatuju, jak to Šoula (Lokvenc) krásně trefil," řekl Plašil. Věří i v dobrý konec úterního zápasu. Podle Plašila Češi ukončí čekání na výhru i na vstřelenou branku, kterých se shodně dočkali naposledy 16. června v duelu proti Polsku v závěrečném utkání základní skupiny na ME.

"Pak jsme měli tři zápasy s výbornými soupeři, ale bez vstřeleného gólu dlouho nebudeme. Teď to prolomíme," dodal Plašil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!