Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Horváth si tolik přál remízu: Hráli jsme srdcem, ale chyběl nám gól

Sport

  0:22
PLZEŇ - Fotbalisté Plzně sahali v zápase základní skupiny Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov po remíze. Přestože tentokrát byli slavnému soupeři nebezpečnějším protivníkem, prohráli 0:1. "Škoda. Bod jsme si zasloužili," litoval kapitán Pavel Horváth.

Fotbalista Plzně Pavel Horváth foto: Mafra - Michal Šula

Jste na tým pyšný?
Byl bych víc, kdybychom získali bod, sahali jsme po něm. Zápas jsme zvládli mnohem líp než v­ Německu.

K TÉMATU

Co k bodu chybělo?
Gól. Šance jsme měli, Bayern ve­ spoustě fází zápasu ukázal, že má velkou kvalitu, měl víc příležitostí, ale z naší strany tam bylo všechno: hráli jsme srdcem, bojovali jsme, měli jsme tam pěkné fotbalové momenty. Škoda, že jsme se neprosadili, prohrát 2:1, to by mě bavilo víc.

Co jste si říkali o poločase, kdy byl stav 0:0?
Že už nemůžeme, ale musíme přidat. Bayern držel míč, měl víc sil. My jsme čekali na ­jeho ztrátu. Měli jsme nadějné situace, odehráli jsme to rozumně. Byl to od nás velmi dobrý výkon.

V součtu dvou zápasů jste od­ Bayernu dostali o gól méně než Barcelona, když to zlehčíme.
To je ale hodně zlehčené, to bych nesrovnával.

Myslíte, že jste Bayern svým výkonem zaskočili?
Určitě jo. Dali nám pět gólů, v prvním zápase jsme byli vyjukaní. Počítali s tím, že to u nás bude pro ně těžší, ale takový zápas asi nečekali. Povedly se nám na začátku dvě tři věci, fanoušci se chytli, to se pak hraje líp. Nic se od nás nečekalo, když s Bayernem prohrajete dva nebo tři nula, nemůže nikdo nic říct. Jejich kvalita je obrovská. Psychika dnes byla na naší straně a myslím, že to bylo vidět.

Autor: