130 let

Tomáš Wágner (vpravo) z Viktorie Plzeň střílí rozhodující gól do sítě CSKA Moskva | foto: ČTK

Wágner o vítězné brance: Svět kolem mě se v tu chvíli zpomalil

Sport
  •   10:00
PLZEŇ - Jako ve zpomaleném filmu si připadal plzeňský fotbalista Tomáš Wágner při gólové situaci, která přinesla Viktorii postup přes CSKA Moskva do Evropské ligy. Vítězný gól v 90. minutě na 2:1 v závěrečném utkání Ligy mistrů považuje za životní trefu a věří, že mu pomůže znovu se vrátit do sestavy.

Plzeň potřebovala k třetímu místu ve skupině CSKA porazit, ovšem ještě v 89. minutě byl stav 1:1. Pak však přišel centr Františka Rajtorala, Wágner si míč zpracoval a parádně ho uklidil do branky. "V tu chvíli se svět kolem mě zpomalil. Hlavně klid, říkal jsem si. Byl jsem nervózní, protože se blížil konec, ale pomohly mi zkušenosti, které už jsem nasbíral. Soustředil jsem se na to, abych si to dobře zpracoval," popsal gólovou situaci.

K TÉMATU

Pochválil i spoluhráče Marka Bakoše, který mu pomohl. "Odvedl tam dobrou práci a v souboji odclonil obránce, takže se míč dostal až ke mně," řekl Wágner. Gólem splnil úkol, který dostal, když šel v 82. minutě na hřiště. "Všichni mi říkali, ať dám gól. Já zase říkal Frantovi Rajtoralovi, ať mě hledá. A oboje vyšlo," těšilo Wágnera.

Za důležitý moment považoval vyloučení Dzagojeva

"Vážím si každého gólu, ale dát v 90. minutě postupový gól v soutěži jako je Liga mistrů, tomu se nic nevyrovná. Určitě je to životní gól," dodal. Jako střídající hráč zvýšil sílu Plzně v pokutovém území, ale s rolí náhradníka se nechce smířit. "Určitě si na roli žolíka zvykat nechci. Já chci hrát jako každý jiný hráč. Po vydařeném úvodu sezony jsem věřil, že budu hrát více, ale takový je fotbal. Mám ale radost, že jsem podzim zakončil tak, jak jsem ho začal," dodal.

1. SC Znojmo - Viktoria Plzeň. Fotbalista Tomáš Wágner z Plzně

Za důležitý moment utkání považoval vyloučení záložníka CSKA Alana Dzagojeva za stavu 1:0 pro hosty. "To nám určitě hodně pomohlo. Dodalo nám to naději, že stále můžeme s výsledkem něco udělat. Navíc jsme pak dali docela rychle gól, takže bylo dost času to otočit," popsal Wágner. Nyní se těší na dovolenou v teple i na horách a zároveň může se spoluhráči vyhlížet pondělní los Evropské ligy. "Vůbec netuším, na koho můžeme narazit, ale přál bych si atraktivního soupeře, který zároveň bude hratelný," dodal.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz