Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Fotbalista Kováč po sezoně ukončí kariéru. Ve Spartě ale bude dál působit

Sport

  19:15
PRAHA - Fotbalista pražské Sparty Radoslav Kováč po sezoně ukončí profesionální kariéru. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant to prohlásil v rozhovoru pro klubovou televizi s tím, že i poté zůstane na Letné. Neřekl ale, v jaké funkci to bude.

Fotbalista Radek Kováč. foto: ČTK

„Jsem tady jakoby pátý stoper a vím, jak ta moje situace je. V létě na 99,9 procent, spíš na 100 procent skončím s kariérou, takže mám na to tři měsíce. Jsem rád, že můžu zase začít trénovat s kluky a užiju si tři měsíce radosti,“ uvedl Kováč, který se na soustředění Sparty ve Španělsku vrací do herního rytmu po zranění achillovky.

Sparta hledá nového sponzora, odchodem Synotu přijde o desítky milionů

„Stalo se mi to v létě minulého roku. Je to pro mě složité, absentoval jsem dlouhou dobu. Teď jsem do toho najel v podstatě z první, takže je to náročné. Ale jsem rád, že jsem zpátky mezi kluky,“ podotkl Kováč.

Naznačil, že nepočítá s tím, že na jaře bude příliš hrát. „Jsem tu spíš pro kluky, abych jim pomohl, poradil, když se někdo na něco zeptá, dělal jim sparingpartnera. Trenérovi se snažím hodně pomáhat v kabině,“ řekl bývalý hráč Olomouce, Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje a Liberce.

Po letním konci kariéry plánuje zůstat na Letné. „Jsme domluveni s panem (majitelem Danielem) Křetínským na nějaké věci, kterou bych nechtěl vyloženě komentovat. Počkejme, až skončím,“ dodal třicetinásobný reprezentant, který má na kontě v české lize 230 zápasů a sedm branek.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...