Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Vlček: Žižkov se nad námi slitoval a dal si vlastní gól

Sport

  9:23
PRAHA - Slávistický fotbalista Stanislav Vlček prodělal v minulých dnech virózu, přesto ho kouč Martin Poustka v pondělním derby se Žižkovem po dvouzápasové pauze opět nasadil do základní sestavy. A šestatřicetiletý veterán se mu odvděčil výborným způsobem. "Pendloval" podél postranní čáry jako v nejlepších letech a svůj podařený výkon korunoval centrem, po němž se červenobílí díky vlastnímu gólu Daniela Bartla dostali do vedení. Nakonec slavili triumf 2:0.

Fotbalisté Slavie Stanislav Vlček (vpravo) a Lukáš Jarolím foto: ČTK

"Bylo to pro nás takové symbolické, to jsme prostě celí my. Když to tam nejsme schopni protlačit, nakonec se asi museli nad námi smilovat a dát si vlastní gól," řekl novinářům s úsměvem Vlček.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Když v 58. minutě posílal střílený centr napříč vápnem, prý nečekal, že by si bránící Bartl mohl míč nešťastně srazil do vlastní sítě. "Centroval jsem na Milana Nitrianského, viděl jsem ho tam na zadní tyči. Ještě že to tam zapadlo. Myslím, že kdyby to prošlo, tak by to při té naší smůle nedal," prohlásil v žertu Vlček.

K TÉMATU

Ulevilo se mu, že slávisté po deseti zápasech konečně získali tři body a zastavili pozvolný pád směrem k záchranářskému pásmu. "Všichni ze spodku tabulky vyhrávali a pořád se to k nám blížilo. Sami sebe jsme dostali pod tlak, nevyhrát s Viktorkou, to už by bylo hodně nepříjemné," připustil. "Teď jsme trošku poskočili a doufám, že nás to trošku uklidní a sezonu nějakým způsobem dohrajeme," řekl Vlček.

Trápení v koncovce už se podle něj začalo podepisovat na psychice slávistických hráčů. "Sport je o vítězstvích, a když nepřicházejí, tak to doléhá. My jsme hlavně trpěli tím, že jsme nebyli schopni vymyslet nic vepředu. Obrana je skvělá, nedostáváme góly, ale taky je nedáváme. Teď se nám v důležitém zápase podařilo dva vstřelit, tak snad jsme to zlomili," dodal Vlček.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...