130 let
Kapitán fotbalistů Sparty Marek Matějovský

Kapitán fotbalistů Sparty Marek Matějovský | foto: ČTK

Matějovský: Kalich hořkosti si musíme vypít do dna

Sport
  •   9:25
PLZEŇ - Fotbalisté Sparty po zklamání v lize, kde na jaře přišli o šestibodový náskok a tři kola před koncem ztrácejí na vedoucí Liberec čtyři body, dnes dostali další velkou ránu. Prohra 0:1 ve finále Poháru České pošty od Olomouce může znamenat, že Sparta podruhé za sebou zakončí sezonu bez trofeje.

"Vypadá to, že si kalich hořkosti vypijeme až do dna," řekl po utkání zdrcený kapitán Marek Matějovský. "Mrzí mě to obrovsky. Moc jsme to chtěli vyhrát. Nevím, co k tomu více říct. Jak v lize, tak i teď v poháru jsme si to ale zapříčinili sami," dodal.

Podobně to vnímal i záložník Ladislav Krejčí. "Jsme hrozně zklamaní, protože jsme si dali za úkol vyhrát pohár a ligu. Na pohár jsme měli velkou šanci, ale nezvládli jsme to, a ligu už nemáme ve svých rukou," přiznal Krejčí.

Přesto stále věří, že v lize se vše nakonec obrátí ve prospěch Sparty. "Ještě není konec, neházíme flintu do žita. Šance ještě je, i když to bude těžké. Já v titul věřím a myslím, že v to věříme všichni. Uděláme pro to všechno. Musíme za každou cenu vyhrát zbylé tři zápasy sezony, dát do toho úplně všechno a doufat, že Liberec klopýtne," uvedl Krejčí.

Trápí nás hlavně střílení gólů, zlobí se Krejčí

Hlavním důvodem finálové porážky podle sparťanského mladíka byly jarní problémy Sparty s koncovkou. "Se zakončením se trápíme, což nás stálo pohár. Olomouc svou šanci využila, my bohužel ne. Příště prostě musíme proměnit, i kdybychom měli jedinou šanci za zápas," nabádal.

Sám také několik nadějných pozic nevyužil. "Mrzí mě hlavně to, jak jsem ve druhé půli prošel přes dva protihráče a nevyužil to. Měl jsem to připravit spoluhráčům do gólu, měl jsem na to čas, to byla chyba," litoval.

Závěr utkání se nesl v duchu světlic a dělbuchů ze strany fanoušků, což mohlo Krejčímu připomenout jarní duel s Ostravou, ve kterém ho dělbuch zasáhl přímo na hřišti. "Tentokráte jsem to ale nevnímal. Ani nevím, co se v ochozech a kolem hřiště dělo. Byl jsem zažraný do zápasu. Bohužel to nestačilo," dodal Krejčí.

Autor: ČTK