130 let

Kapitán Chelsea John Terry. | foto: Reuters

Doporučujeme

Terry se zastal Lamparda. Chelsea ho donutila couvnout

Sport
  •   16:00
LONDÝN/PRAHA - Kapitán fotbalistů Chelsea John Terry se zastal svého spoluhráče a další klubové ikony Franka Lamparda. Historicky třetí nejlepší střelec "Blues" byl v minulé sezoně ústřední postavou týmu, který to dotáhnul až k titulu v Lize mistrů. Se čtyřiatřicetiletým záložníkem na Stamford Bridge už nepočítají. Nehodlají mu prodloužit smlouvu, která v létě vyprší. A to Terryho rozesmutnilo.

"Kdybych napsal, že jsem zničený, tak by to ani zdaleka nevystihovalo mé rozčarování," napsal v pátek Terry na Instagramu, aplikaci ke sdílení fotografií. Komentář doplnil momentkou, na které spolu s Lampardem a trofejí slaví květnový triumf Chelsea v Anglickém poháru. Lamparda navíc označil za mašinu na góly, legendu a hrdinu. "Ze sady dresů by mělo být vyřazeno Frankovo číslo 8," dodal hráč, který je pouze o dva roky mladší než Lampard. Uvědomuje si proto, že ho může brzy potkat podobně nedůstojný konec.

Situace se znovu vyhrotila poté, co britská média citovala Lapardova agenta Steva Kutnera, který prohlásil, že jeho chráněnec bude nucen londýnský velkoklub opustit. Prý dokonce začal jednat se zámořským týmem Los Angeles Galaxy, kde donedávna působila anglická legenda David Beckham. Divné je, že později svá slova popřel. Stejně se totiž zachoval i Terry, který nečekaně couvnul.

Benítez: Ani jsem nevěděl, že se John k něčemu vyjadřoval

Kritiku Chelsea z Instagramu vymazal a komentář najednou vysvětloval jako nedorozumění. "Jen jsem reagoval na vyjádření Kutner," omlouval se. Podle britských medií prý podlehl tlaku ze strany zaměstnavatele. Samotný klub však prostřednictvím kouče popírá, že by otázky kolem budoucnosti své ikony byly tak citlivé. "Ani jsem nevěděl, že se John k něčemu vyjadřoval. Když jsem to od kolegů zjistil, byl jsem překvapený," pravil trenér Rafael Benítez, který však nemá Lampardův osud v moci.

Rozhodlo o něm údajně vedení klubu, pro které je už zkušený středopolař málo perspektivní. Chelsea totiž omlazuje kádr. "Přehání se to, až moc se o tom mluví. Franka považuji za skvělého hráče a velkého profesionála, který má dobrou formu a tvrdě na sobě pracuje. Uvidíme, v následujících měsících se o jeho budoucnosti určitě ještě pobavíme," slíbil Benítez.

Autor: Michal Hořejší