Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vydra se zase trefil. Ale vždycky se to pokazí, smutní

Sport

  18:54
LONDÝN - Fotbalový reprezentační útočník Matěj Vydra litoval, že jeho čtvrtá branka v sezoně druhé anglické ligy znovu nestačila na vítězství Watfordu. Klub z posledních čtyř zápasů získal jediný bod. Dvacetiletý hráč poslal v sobotu svůj tým proti Bristolu v 72. minutě do vedení 2:1, poté co zužitkoval přihrávku od českého spoluhráče Daniela Pudila.

Přípravné fotbalové utkání ČR - Finsko. Domácí reprezentant Matěj Vydra foto: ČTK

"Dostal jsem od něj dlouhý balón, zpracoval ho, obešel obránce a střílel jsem zhruba z hranice penalty," popsal Vydra akci na webu svého agenta Ondreje Chovance. Z gólu se však příliš dlouho neradoval. "Sršni" totiž na svém hřišti vedení neudrželi a sedm minut před koncem inkasovali na konečných 2:2.

"To už je prostě klasika... Děláme chyby vzadu, k tomu i smůla. Soupeř dal centr do vápna, gólman vyrazil míč do holeně protihráče a od něj to šlo do brány," přiblížil Vydra smolný okamžik. Nechápe, proč se svěřenci trenéra Gianfranka Zoly v poslední době výsledkově trápí, ačkoliv herně nejsou horší než soupeři.

"I fanoušci věří, že se to zlomí"

"Ze sedmi odehraných utkání jsme šestkrát byli lepším týmem. Máme šance, tlačíme, trefujeme tyčky, ale vždycky se to nějak pokazí. Potřebujeme jeden zápas, ať klidně vyhrajeme nějakou haluzí a odrazíme se od toho," přál si dvojnásobný reprezentant.

Pochvalně se vyjádřil o fanoušcích Watfordu, kteří za momentálně dvacátým mužstvem tabulky stojí i v době, kdy se mu nedaří. "Vidí, že hrajeme na sto procent, bojujeme, nikdo nic nevypustí. Tady nepískají, ani když prohráváte 5:0. Mají úplně jiné chování. Taky věří, že se to zlomí," vyzdvihl kmenový hráč italského Udine.

Autor: