Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Vydra plně doléčil zranění a těší se na návrat do Premier League

Sport

  22:00
BIRMIGNHAM - Fotbalový reprezentant Matěj Vydra už stoprocentně doléčil zranění stehenního svalu z konce srpna a těší se návrat do anglické ligy. Chce se poprat o místo v útoku West Bromwiche, i když tuší, že ho při velké konkurenci v birminghamském týmu čeká těžká práce.

Český útočník Matěj Vydra v reprezentaci foto: ČTK

Jednadvacetiletý kmenový hráč italského Udine se zranil 27. srpna v utkání Ligového poháru s Newportem. "Původní prognózy hovořily o čtyřech týdnech. K tomu, abych odjel na nároďák, to ještě nebylo. Klub chtěl, abych se v klidu doléčil a byl stoprocentně připraven. Teď už je ten stav perfektní. Noha nebolí a jsem připraven," řekl pro web svého agenta Ondreje Chovance Vydra. Už má za sebou dva přípravné zápasy, v jednom dokonce skóroval. "Odehrál jsem 60 minut za rezervu proti Readingu, dal jsem i gól. Pak ještě poločas za áčko proti mládežnickému týmu Derby County. Všechno bylo v pohodě. S áčkem už nějakou dobu trénuju a zvládám veškerou zátěž," prozradil český útočník.

Při léčbě hodně pracoval s fyzioterapeuty, v tréninkovém centru trávil i sedm hodin denně. "Chtěli, abych nic nezanedbal a zranění se neopakovalo. Hodně jsem chodil do bazénu, posiloval jsem, po týdnu a půl jsem šel ven a pomalu jsem zkoušel běhat. Dlouho jsem trénoval sám, což bylo trochu na mrtvici, ale pak už jsem dostal svolení k přípravě s týmem. To bylo daleko veselejší. Teď už se nemůžu dočkat, až se zase postavím na hřiště v soutěžním zápase," uvedl Vydra.

Výhru nad Manchesterem United nikdo nečekal

Ve West Bromwichi mu na konci přestupového období přibyli ofenzivní konkurenti Sessegnon a Anichebe. "Dalo se čekat, že přijdou noví hráči, protože se nám začátek sezony vůbec nepovedl. Přišli dva noví útočníci, vrátil se Anelka. Takže teď je nás tu asi sedm útočníků a hrajeme na dva. Nedá se nic dělat. Vím, že musím makat a přesvědčit trenéra. Místo nemá jisté nikdo," uvažoval Vydra. Právě kouč WBA Steve Clarke jeho léčbu pozorně sledoval.

Arménie - Česko. Matěj Vydra se raduje z gólu.

"Mluvil se mnou pořád. Říkal, ať hlavně nic neuspěchám, že mě chce mít stoprocentně v pořádku," přiblížil hráč s osmi reprezentačními starty a dvěma góly. Jeho mužstvo se po nepovedeném úvodu Premier League zvedlo a nyní je na dvanáctém místě."Porazili jsme Sunderland, to bylo klíčové vítězství. Pak se vyhrálo na Manchesteru United, což absolutně nikdo nečekal. A naposledy jsme získali bod za remízu s Arsenalem. Snad v těch dobrých výsledcích budeme pokračovat," přál si bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Brugg či Watfordu.

V Birminghamu bydlí v bytě v centru města dvacet minut od stadionu a tréninkového centra. Pokroky dělá i v anglickém jazyce. "Chodím na hodiny. Na rozdíl od Watfordu si tady nepokecám s nikým italsky, což je vlastně výhoda. Nutí mě to se učit angličtinu. Hodně koukám na anglické televize, snažím se co nejvíc věcí odposlouchat," dodal Vydra.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!