Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté Barcelony vyhráli v Seville. Znovu vedou ligu

Sport

  7:29
MADRID - Fotbalisté Barcelony vyhráli ve španělské lize nad Sevillou 4:1 a ještě více vyrovnali situaci v čele tabulky. Po 23. kole mají stejně jako druhý Real Madrid a třetí Atlético Madrid na kontě 57 bodů za osmnáct výher, tři remízy a dvě porážky, před oběma soupeři v boji o titul mají navrch jen díky lepšímu skóre.

Lionel Messi při utkání se Sevillou. foto: ČTK

Barcelona na podmáčeném terénu na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána brzy prohrávala, když se v 15. minutě prosadil díky teči obrany Alberto Moreno. Ještě do poločasu však Katalánci skóre otočili: po centru Messiho se napřed z ofsajdu trefil Alexis Sánchez, o druhý gól se postaral sám Messi pohlednou ranou z hranice vápna.

Argentinský útočník se v minulém kole proti Valencii (2:3) trefil z penalty, poprvé od konce září, kdy se podílel na výhře 2:0 nad Almeríou, přidal v La lize i gól ze hry. V dobrém výkonu pak pokračoval i po přestávce, kdy zvýšil na 3:1. Poslední branku dal krátce před koncem obloučkem Cesc Fábregas.

San Sebastian remizoval bez branek s Levante. Nedokázal tak naplno využít sobotní porážky Villarrealu 2:4 s Realem Madrid a na pátou "Žlutou ponorku" ztrácí na šestém místě tabulky tři body.

Pamplona si poradila 2:0 doma s Getafe a posunula se čtyři body od sestupových příček. O její výhře rozhodl už v šesté minutě ranou z první Orol Riera, druhý gól přidal těsně před koncem Roberto Torres. Getafe čeká na výhru osm kol a venku prohrálo popáté za sebou s celkovým skóre 0:14.

Elche promrhalo dvoubrankové vedení na hřišti Valladolidu a remizovalo 2:2. Soupeř vyrovnal díky dvěma brankám Humberta Osoria mezi 71. a 78. minutou a na nejvyšší sestupové osmnácté příčce ztrácí na dvanácté Elche čtyři body.

Autor: