Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté Barcy provokovali fanoušky

Sport

  17:55
BARCELONA - Fotbalisté Barcelony čelí obvinění, že při sobotním derby na stadionu Espaňolu vyprovokovali řádění fanoušků na tribunách, kvůli kterému musel být zápas na několik minut přerušen. Generální ředitel Espaňolu Pedro Tomás dokonce zvažuje, že klub kvůli tomu hráče "Barcy" zažaluje.

Lionel Messi se raduje z vítezného gólu v síti Espanyolu. Možná mu ale úsměv dlouho nevydrží. foto: ČTK

"Něco takového jsem neviděl za 30 let, co se pohybuji ve fotbale. Budeme požadovat prošetření celé události," řekl televizní stanici TV3. Tomás také uvedl, že Thierryho Henryho a Lionela Messiho, kteří svými góly zařídili výhru Barcelony 2:1, nahlásí komisi pro boj s násilím na stadionech, protože podle něj slavením branek podněcovali nenávistnou atmosféru.

"Vypadalo to, jako by to chtěli celé ještě vyostřit," dodal. K potyčkám v hledišti došlo v druhém poločase za stavu 1:0 pro Espaňol, kdy fanoušci Barcelony naházeli do rodinného sektoru domácích příznivců zapálené světlice. Příznivci Espaňolu si nenechali nic líbit, zakročit museli policejní těžkooděnci a rozhodčí zápas na několik minut přerušil.

Hráči Barcelony se obvinění brání. "Rozhodně jsme neslavili s násilníky. To nejsou naši fanoušci, stejně jako ten, kdo hodil láhev na jednoho z našich trenérů, není podle nás fanoušek Espaňolu," řekl kapitán Carles Puyol.

"Jestli oslavy někoho pohoršily, omlouvám se. Ale můžu vás ujistit, že všichni jsme stoprocentně proti násilí," dodal.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...