Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

V duelu Bohemians s Ostravou gól nepadl, fanoušci se prali v parku

Sport

  20:09aktualizováno  22:36
PRAHA - Spousta šancí a vzrušujících okamžiků na hřišti, ale žádný gól. Klid v hledišti. Ostře sledované utkání předposledního s posledním v 22. kole fotbalové ligy skončilo remízou 0:0. Bohemians i Ostrava se v tabulce sice bodově dotáhli na Brno, ale nerozhodný výsledek netěší ani jeden tým.

Zleva Jakub Hora z Bohemians a Ondřej Sukup z Baníku. foto: ČTK

Do Prahy dorazilo na 200 hostující fanoušků, kteří v minulém utkání se Spartou vyvolali masívní nepokoje. Na Bohemians roztáhli obří vlajku GKS Katowice a upozornili na sebe neúnavnou podporou. Pořadatelé ani policie během utkání zasahovat nemuseli.

Policie zasahovala při bitce v parku

Pražská policie zadržela 19 lidí, kteří se před zápasem poprali v Malešickém parku v Praze 10, řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Hlášení o rvačce dostala policie krátce před 20:00. "Převážíme je na policejní služebnu pro podezření z přestupkového jednání, konkrétně narušení veřejného pořádku," popsal Hulan.

To nejvíc práce měl domácí brankář Berkovec, který zlikvidoval několik velmi dobrých šancí soupeře. Hosté využívali k útočení rychlá křídla, velkým problémem však bylo zakončení. A to pro oba týmy.

I Bohemians si vypracovali střelecké příležitosti, ale zase nedokázali trefit bránu. Pokud by mířili o něco líp, gólman Pavlenka by na rány Lietavy, Kaliny ani Nerada nedosáhl.

"Byl bych samozřejmě radši, kdybychom vyhráli, ale remíza odpovídá průběhu utkání. Koncovka je problém pro většinu mužstev ze spodku tabulky," řekl domácí kouč Luděk Klusášek.

Bohemians i Ostrava jsou nejhůře střílejícími mužstvy ligy, což ve vzájemném utkání jen potvrdili.

"Bod vzít musíme. Nebyli jsme schopní dát gól, neproměníme šance a to je potíž. Kdo by dneska skóroval, získal by tolik potřebné tři body," řekl ostravský kouč František Komňacký. "Musíme věřit, že se zachráníme. V posledních zápasech jsme zjistili, že nejsme horší než soupeři. Pokud zapracujeme na koncovce a šance proměníme, tak jsme schopní ligu udržet."

Jihlava zesměšnila Olomouc

Fotbalisté Vysočiny porazili Olomouc vysoko 5:0 a zaznamenali své nejvyšší vítězství v soutěži. Svěřenci trenéra Petra Rady neprohráli ve čtvrtém zápase v řadě a dosáhli na první jarní vítězství na domácí půdě. Dvěma góly se blýskl útočník Haris Harba, který v aktuální sezoně vstřelil už deset branek a dotáhl se na druhé místo tabulky střelců.

22. kolo první fotbalové ligy

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Královec - Wilczek, Jiřík. ŽK: Lietava - Sukup. Diváci: 4094.

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Jindřišek, Rada - Hora (69. Nerad), Moravec (83. Jeremenko), Bartek (76. Klavík) - Lietava. Trenér: Klusáček.

Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán (90. Zawada), Foltýn (89. Holzer), Greguš, Kukec - Krmenčík (83. Svěrkoš), Škutka. Trenér: Komňacký.

OSTATNÍ VÝSLEDKY

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 5:0 (2:0)

Branky: 39. a 49. Harba, 11. Josl, 69. Jungr, 70. Kučera. Rozhodčí: Paták - Blažej, Peřina. ŽK: Škerle, Svozil (oba Olomouc). Diváci: 3459.

Autor: