130 let
Youri Tielemans

Youri Tielemans | foto: Reuters

Fotbalisté Leicesteru vyhráli v Leedsu a stíhají Liverpool, slaví i Fulham

Sport
  •   23:24
Londýn - Fotbalisté Leicesteru zvítězili v dohrávce 7. kola anglické ligy 4:1 na hřišti nováčka Leedsu a v tabulce jsou druzí bod za vedoucím Liverpoolem. Dva góly, ten druhý z penalty, vstřelil belgický záložník Youri Tielemans. Jednou se trefil Jamie Vardy, jenž také nahrál už ve 2. minutě po vystihnuté malé domů domácích na první branku Harveymu Barnesovi.

Leicester potvrdil svou suverenitu v této sezoně na hřištích soupeřů, kde včetně Evropské ligy vyhrál už pátý zápas za sebou.

Dnes se dočkal prvního vítězství po letošním návratu do Premier League Fulham. Londýnský klub v duelu nováčků ze spodku tabulky porazil 2:0 West Bromwich, který tak na premiérovou výhru nadále čeká.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Fulham - West Bromwich 2:0 (26. De Cordova-Reid, 30. Aina),

Leeds - Leicester 1:4 (48. Dallas - 21. a 90.+1 z pen. Tielemans, 2. Barnes, 76. Vardy).

Fulham rozhodl duel dvěma brankami v rychlém sledu v závěru úvodní půlhodiny. Skóre otevřel v 26. minutě hlavou po hlavičkové přihrávce Aleksandara Mitroviče jamajský útočník Bobby Decordova-Reid. Ve 30. minutě pak srbský útočník Mitrovič sklepl míč na hranici velkého vápna, odkud Nigerijec Ola Aina z voleje levačkou vymetl pravý horní roh branky West Bromwiche.

Fulham se díky vítězství posunul se čtyřmi body těsně nad pásmo sestupu. Albion je hned za ním s třemi body osmnáctý.

Autor: ČTK