Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté ManCity porazili PSG i v odvetě a poprvé v historii jsou ve finále Ligy mistrů

Fotbalisté Manchesteru City postoupili do finále Ligy mistrů. V semifinále porazili díky 2 brankám Rijáda Mahrize (vlevo) Paris St. Germain 2:0. Manchester City's Riyad Mahrez, left, celebrates with Manchester City's Phil Foden after scoring his sides second goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Manchester City and Paris Saint Germain at the Etihad stadium, in Manchester, Tuesday, May 4, 2021. (AP Photo/Dave Thompson) foto: ČTK

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City poprvé v historii postoupili do finále Ligy mistrů. V domácí semifinálové odvetě porazili díky dvěma brankám Rijáda Mahrize Paris St. Germain 2:0 a navázali na úvodní výhru 2:1 z Parku princů. Od 69. minuty hráli hosté bez vyloučeného Ángela Di Maríi.
  23:01aktualizováno  23:08

O „ušatý“ pohár si svěřenci trenéra Pepa Guardioly zahrají s Chelsea, nebo Realem Madrid, jejichž odveta je po úvodní remíze 1:1 ve Španělsku na programu ve středu. Finále se odehraje 29. května v Istanbulu.

Celé utkání v Manchesteru strávil na lavičce kanonýr PSG Mbappé, který kvůli zranění nehrál už o víkendu ve francouzské lize. Na nelehkém terénu poznamenaném krupobitím se domácí ujali vedení v 11. minutě. Brankář Ederson dlouhým nákopem našel Zinčenka, ukrajinský obránce přihrál De Bruynemu, jehož zblokovaná střela se odrazila k Mahrizovi, který z úhlu překonal Navase a navázal na vítěznou trefu z prvního duelu.

O šest minut později hostující kapitán Marquinhos hlavičkoval do břevna. Následně Di María využil chybnou rozehrávku City, ale zamířil těsně vedle poloodkryté branky. Nad poté pálil jeho spoluhráč Herrera.

V 62. minutě provedl trenér PSG Pochettino dvojí střídání, jeho tým ale okamžitě inkasoval. Foden přihrál před branku na nabíhajícího Mahrize a alžírský reprezentant se zblízka nemýlil.

Finalista minulého ročníku Ligy mistrů musel v tu chvíli vstřelit tři branky, jenže stejně jako v prvním duelu i tentokrát dohrával v oslabení. Di María po strkanici s Fernandinhem šlápl domácímu kapitánovi na nohu a dostal červenou kartu.

Manchester málem v přesilovce ještě zvýraznil náskok, Foden ale trefil tyč. „Citizens“ neprohráli ani pátý vzájemný zápas v evropských pohárech a v Lize mistrů zvítězili posedmé za sebou.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč