Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté odletěli do dějiště Eura

Sport

  12:26
PRAHA - S dobrým pocitem, že nikoho z hráčů netrápí zranění, odletěla dnes výprava českých fotbalistů na evropský šampionát ve Švýcarsku a Rakousku.

Trenér Brückner na tréninku se svými ovečkami foto: ČTK

Krátce před polednem nabral tým kurz Seefeld, kde budou obhájci bronzových medailí z Portugalska v průběhu šampionátu pobývat. "Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku," řekl před odletem dobře naladěný kouč Karel Brückner. To znamená že i drobné šrámy Marků Jankulovského a Matějovského jsou již minulostí. 

O možné sestavě trenér tradičně mluvit nechtěl. Jeho tým již do sobotního úvodního zápasu se Švýcarskem v Basileji nebude hrát žádný modelový duel. "Budeme se ale připravovat při modelových trénincích z taktického pohledu, nyní se musíme podívat blíže na Švýcarsko," prohlásil kouč.

Trenér nechtěl rozebírat, jakou roli v mužstvu může dostat útočník Milan Baroš, kterému se v poslední době nedaří. Ohradil se však proti tomu, že by chtěl z nejlepšího střelce minulého evropského šampionátu udělat  záložníka.

 "Sestava bude vždy taková, aby vyhovovala naší hře s ohledem na soupeře. Nedá se říci, že máme jednu základní, ale máme více variant, alternativ - to ale i co do rozestavění, stylu hry, budeme hodně plastičtí," dodal Brückner.

Autor: