130 let
Radost fotbalistů Tottenhamu.

Radost fotbalistů Tottenhamu. | foto: Reuters

Fotbalisté osmiligového Marine po duelu se Spurs o dresy soupeře nepřijdou, Tottenham jim pošle nové

Sport
  •   19:32aktualizováno  21:45
Crosby - Fotbalisté týmu Marine z osmé nejvyšší anglické soutěže o cenné suvenýry z pohárového utkání proti Tottenhamu nepřijdou. Protože si fotbalisté na základě koronavirových pravidel nesmějí bezprostředně po zápasech měnit dresy, londýnský velkoklub svým nedělním soupeřům zašle sadu nových trikotů.

Tottenham v 3. kole Anglického poháru nad outsiderem z města Crosby vyhrál jednoznačně 5:0. Vzhledem k tomu, že se kvůli šíření covidu-19 musejí hráči vystříhat kontaktu, nedošlo ani na tradiční rituál. „Kvůli covidovým nařízením si hráči nemohli vyměnit dresy, takže jsme jim poslali čerstvou sadu jako památku na tento historický zápas,“ uvedl čtvrtý tým tabulky Premier League.

Marine je v systému anglických soutěží 161 míst pod Tottenhamem a za normálních okolností by pro něj utkání s tak zvučným soupeřem mělo díky prodeji vstupenek a sponzorům obrovský ekonomický přínos. Po zpřísnění opatření proti šíření koronaviru však na utkání nesměli diváci a tým tak přišel na vstupném odhadem o 100 tisíc liber (asi 2,9 milionu korun).

Tuto ztrátu se podařilo více než kompenzovat díky virtuálním lístkům na zápas za 10 liber, jichž se nakonec prodalo 30.697. Jeden z nich si koupil i hvězdný trenér Spurs José Mourinho.

Autor: ČTK