130 let

Utkání 6. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Slavia Praha, 4. října 2020 v Ostravě. Zleva po penaltě se zlobící Jiří Fleišman z Ostravy a brankář Ostravy Jan Laštůvka. | foto: ČTK

Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy jsou v karanténě, ligové zápasy s Libercem a Slováckem se odkládají

Sport
  •   15:46
Praha - Ligová fotbalová asociace kvůli výskytu koronaviru u fotbalistů Ostravy odložila nejbližší dva ligové zápasy Baníku doma se Slováckem a s Libercem. Krajská hygienická stanice poslala slezský tým kvůli šíření nemoci v mužstvu na 10 dnů do karantény. O náhradních termínech zatím nebylo rozhodnuto.

Baník měl v neděli odehrát proti Slovácku utkání 8. ligového kola a o týden později měl rovněž doma přivítat Liberec. Problémy s koronavirem postihly Slezany už před reprezentační přestávkou, kdy kvůli pozitivnímu testu vypadli pro vítězný zápas v Příbrami brankáři Jan Laštůvka s Viktorem Budinským a trenér Luboš Kozel s téměř celým realizačním týmem.

Radikální příznivci Baníku Ostrava.
Utkání 6. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Slavia Praha, 4. října...

Někteří v čele s Kozlem se již uzdravili, ale další série preventivních testů, které Baník na vlastní náklady podstupuje, odhalila nově nakažené hráče. Klub přesný počet nespecifikoval. 

Přestupová bomba utichla. Hašek během sporů se Spartou jednal s Opavou, Slezané ale nakonec ustoupili

Do karantény musely i osoby, které byly s pozitivně testovanými v bližším kontaktu. „Rozhodnutí hygieniků respektujeme. O náhradních termínech se bude jednat,“ řekl pro klubový web výkonný ředitel Baníku Michal Bělák. 

Ostravští jsou po sedmi kolech ligové sezony na 11. místě tabulky. Kvůli výskytu koronaviru v týmech dosud byly v tomto ročníku odloženy čtyři zápasy nejvyšší soutěže. 

Vedle nadcházejících dvou utkání Baníku se v původním termínu neuskutečnily duely Slovácka s Příbramí a Českých Budějovic s Bohemians 1905. Zápas na Slovácku se už dohrál v reprezentační přestávce.

Autor: ČTK