Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté Valencie po údajné rasistické urážce mířící na stopera Diakhabyho odešli na 20 minut ze hřiště

Fotbalisté Valencie prohráli ve španělské lize s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal incident z prvního poločasu, kdy se stoper Mouctar Diakhaby stal podle tvrzení Valencie obětí rasistické urážky a zápas byl na více než dvacet minut přerušen. foto: Reprofoto/Twitter: Valencia CF

Madrid - Fotbalisté Valencie prohráli ve španělské lize s Cádizem 1:2. Utkání poznamenal incident z prvního poločasu, kdy se stoper Mouctar Diakhaby stal podle tvrzení Valencie obětí rasistické urážky a zápas byl na více než dvacet minut přerušen.
  21:30

Čeští fotbalisté se nepřipojili k pokleknutí, boj s rasismem vyjádřili jinak

Po půlhodině hry za stavu 1:1 se Diakhaby dostal po slovní výměně názorů do potyčky s domácím obráncem Calou. Hostující tým se po Diakhabyho protestech odebral do útrob stadionu. Podle prohlášení valencijského klubu se francouzský obránce tmavé pleti stal obětí rasistické urážky.

Fotbalista Mouctar Diakhaby v roce 2019.

„NE rasismu! Plně stojíme za Mouctarem Diakhabym. Tým se nakonec rozhodl pokračovat a sám hráč, který se stal obětí rasistické urážky, podpořil spoluhráče v návratu na hřiště a dohrání zápasu. Máš naši podporu, Mouctare!“ uvedla Valencie na sociálních sítích.

Diakhaby zůstal v kabině a byl vystřídán, v poločasové pauze stáhl Cádiz ze hry i autora úvodní branky Calu. V 88. minutě rozhodl gólem jeho náhradník Marcos Mauro.

Betis Sevilla remizoval 1:1 na hřišti sedmnáctého Elche a vrátil se na páté místo alespoň o skóre před Villarreal. Do vedení poslal Betis ve 14. minutě Borja Iglesias, který proměnil i svou třetí penaltu v sezoně. Elche vyrovnalo v 36. minutě, kdy se trefil Pere Milla, další branku ale nováček soutěže nepřidal a čeká na výhru už čtyři zápasy.

Celta Vigo rozhodla o vítězství 3:1 na půdě posledního Alavésu mezi osmou a 20. minutou, kdy nasázela tři branky. Trefil se i Iago Aspas a stal se čtvrtým hráčem v pěti elitních evropských ligách, který nasbíral v sezoně dvouciferný počet gólů i asistencí (10+10). Vigo se posunulo na osmé místo, na pohárové příčky ale ztrácí devět bodů.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...