130 let

Fotbalista Plzně David Limberský v dresu národního týmu. | foto: Mafra - Michal Růžička

Limberskému bylo nejhůře v kariéře, z Plzně je vyčerpaný

Sport
  •   20:00
PRAHA - Fotbalista David Limberský zažíval v pátečním kvalifikačním utkání s Arménií nejhorší chvíle kariéry. Kvůli nevolnosti musel předčasně ze hřiště, navíc se po domácí prohře 1:2 šance českého týmu na účast na mistrovství světa posunula do oblasti teorie. Devětadvacetiletý obránce cítí velké vyčerpání, protože v nabitém programu Plzně ještě neměl od začátku sezony prakticky žádný čas na odpočinek.

"Měl jsem takovou nevolnost už během týdne, trochu se mi točila hlava, ale sám jsem se rozhodl, že do toho půjdu a budu hrát. Necítil jsem se ve své kůži, o poločase se mi zvedl kufr a musel jsem pelášit na záchod," řekl Limberský novinářům. "S takovým 'točákem' v hlavě a jak mi bylo blbě po těle, jsem asi ještě nikdy nenastoupil," doplnil. Jeho stav se zlepšil a v sobotu  už absolvoval lehký trénink.

"Ráno jsem byl na kapačce, takže věřím, že mi to pomůže. Měl jsem i nějaké prášky. Je to divné, ale docela dobře a dlouho jsem spal. Věřím, že v úterý (kvalifikaci v Itálii) budu stoprocentní a udělám pro to maximum," uvedl Limberský. Zdravotní problémy přikládal únavě z velkého množství zápasů v Plzni. "Během přípravy jsem měl natažený sval a trénoval jen týden, pak přišlo čtyřicet dní a čtrnáct patnáct zápasů. Na rozdíl od některých kluků z Plzně jsem skoro nic nevynechal a cítil, že jsem na pokraji sil. Možná i proto se mi točila hlava," přemítal.

K TÉMATU

Přestože je teprve začátek září, cítí se hodně opotřebovaný. "Nemám čas na nic, ani na rodinu. Na konci ani ty výkony nejsou takové, protože si neodfrknu, takže už je to takový stereotyp a hledám motivaci strašně těžko. Věřím tomu, že se domluvím s trenérem (Pavlem Vrbou) a že mi dá třeba jedno volné kolo v lize, abych načerpal sílu do zbytku sezony," řekl Limberský. "Já už trenérovi Vrbovi říkal před Olomoucí, že jsem unavený a on mi odpověděl, že je také unavený. Takhle vypadal celý rozhovor. Ale nechci to házet na trenéra, kdybych se totálně necítil, tak bych do zápasu nešel. Vždy je to rozhodnutí na hráči a já pokaždé chtěl hrát," uvedl Limberský.

"Noviny ani internet teď nečtu"

Média po prohře s Arménií nesledoval. "Noviny ani internet teď nečtu, myslím, že je to lepší a každému spoluhráči bych to doporučoval, protože to zbytečně leze do hlavy a tuším, že se nepíše nic pozitivního," řekl krajní bek. "Určitě všechna druhá místa mají podstatně více bodů než my. Pro nás je to jenom v teoretické rovině. Dokud bude poslední šance, tak se o to rvát budeme," dodal Limberský. V Itálii podle něj není zcela nereálné zvítězit.

"Bude to samozřejmě těžké, budeme chtít dobře bránit, ale mohl by se nám povést takový brejk, který se povedl Arménům tady. Kdybychom měli trochu štěstí, tak věřím, že bychom tam mohli uspět," řekl Limberský, kterému proti Arménii nejvíce chyběl hlad po gólech a lepší koncovka. "Nejsme hloupí, umíme počítat a víme, že nic jiného než devět bodů ze tří zápasů nám už teď nehraje do karet. Na druhou stranu ani těch devět bodů nemusí stačit, takže je to trochu smutné," dodal dvaadvacetinásobný reprezentant.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK