Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Fotbalistu Fenina vábí Znojmo. Mohl by se u nás nastartovat, míní kouč

Sport

  13:24
PRAHA - Fotbalista Martin Fenin se rozmýšlí, jestli kývne na nabídku Znojma. Pokud ano, bylo by to nečekané rozuzlení příběhu, kam s útočníkem, který svůj nesporný talent promrhal. "Kontaktoval jsem ho, ale má i jiné nabídky," řekl znojemský kouč Leoš Kalvoda.

Finále Tipsport ligy mezi Slavií Praha a Olomoucí. Martin Fenin (vlevo) ze Slavie a Aleš Škerle z Olomouce foto: ČTK

Fenin ve dvaceti nastřílel hattrick v bundeslize a nastupoval za české národní mužstvo. Ale kvůli problémům se životosprávou postupně vypadl z kádru Frankfurtu i reprezentace, nechytil se ani v druholigové německé Chotěbuzi a pokus o oživení kariéry ve Slavii rovněž nevyšel.

"Můžeme mu nabídnout, že by se u nás mohl nastartovat," řekl pro klubový web Kalvoda, trenér ligového nováčka.

"Hledáme k Vašíčkovi útočníka, protože za něj nemáme v případě zranění náhradu. Martin mi má na konci týdne volat." Druhý ofenzivní tahoun týmu Okleštěk totiž v lednu přestoupil do Jablonce.

Znojmo hraje nejvyšší soutěž poprvé v historii, po špatném úvodu se mezi elitou v závěru podzimu rozkoukalo a vyhouplo se na desátou příčku, byť jen dva body od sestupu.

Fenin trénuje se slávistickou juniorkou, v ligovém týmu nemá místo a nepřistoupil na předčasné ukončení smlouvy.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...