Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hondurasem otřásla vražda fotbalisty. Peraltu zastřelili, když jel z nákupu

Sport

  15:48
LA CEIBA - Honduraský fotbalista Arnold Peralta byl zastřelen při dovolené ve svém rodném městě. Šestadvacetiletého reprezentačního záložníka zabil neznámý útočník na parkovišti nákupního centra v letovisku La Ceiba na karibském pobřeží. Motiv činu není jasný.

Arnold Peralta v dresu Hondurasu. foto: Reuters

Peralta byl podle policie napaden skupinou mužů, když nasedal do auta. „Zemřel na následky četných zranění způsobených střelnou zbraní,“ citoval deník La Prensa forenzní zprávu. Region, v němž k tragédii došlo, je podle honduraské policie nechvalně proslulý aktivitou drogových kartelů.

Honduraský fotbalista Arnold Peralta na archivním snímku.

„Nešlo o loupežné přepadení, protože Peraltovi zůstaly veškeré cennosti,“ řekl Leonel Sauceda, mluvčí ministerstva bezpečnosti. Podle serveru nydailynews.com jel Peralta společně s dalším honduraským fotbalistou Marcelem Canalesem do obchodního centra koupit oblečení pro svého čerstvě narozeného syna.

Výpovědi o vraždě se liší, podle poblíž stojících prodejců přijel k Peraltově automobilu neznámý muž na motorce a bez jediného slova vystřílel do fotbalisty celý zásobník včetně fatálního zásahu do hlavy. Peraltova žena, která byla na místo činu přivolána k identifikaci, se zhroutila a musela ji odvézt policie.

Za týden měl reprezentovat

Peralta, jenž se po lednovém ukončení angažmá v Glasgow Rangers vrátil do vlasti a hrál za místní Olimpii, reprezentoval Honduras na olympijských hrách 2012 v Londýně. Z nominace na loňské mistrovství světa ho vyřadilo zranění. Za národní tým odehrál 26 zápasů, příští týden měl nastoupit k přípravnému utkání s Kubou.

Americká média v souvislosti s vraždou Peralty připomněla případ kolumbijského obránce Andrése Escobara, který byl v roce 1994 zastřelen poté, co si v zápase proti USA vstřelil vlastní branku a přispěl k vyřazení Mexika z turnaje. Humberto Muňóz Castro do něj na ulici ve fotbalistově rodném Medellínu vystřílel 12 ran a při každé křičel „góóól!“

Autoři: ,