Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hamburku se nedaří, Jiráček toho chce využít a proniknout do sestavy

Sport

  9:00
BERLÍN - Český fotbalový záložník Petr Jiráček není příliš spokojený se svou současnou pozicí v bundesligovém Hamburku. O tom, že by změnil působiště, ale vůbec neuvažuje a chce se o návrat do základní sestavy poprat. Řekl to po sobotní prohře HSV s Herthou Berlín 0:1. Neúspěšný vstup jeho klubu do sezony mu navíc dává naději, že mu trenér Thorsten Fink dá znovu více prostoru.

Petr Jiráček foto: ČTK

Z dosavadních třech kol bundesligy naskočil sedmadvacetiletý reprezentant do posledních dvou zápasů vždy na pár minut v závěru a nemohl svému mužstvu už příliš pomoci odvrátit porážku. Hamburk tak má zatím na kontě jen jeden bod za remízu v úvodním kole se Schalke. "Samozřejmě že žádný fotbalista na lavičce není spokojený, navíc když se nám nedaří. Čekal jsem, že těch šancí budu dostávat víc. Zatím se tak neděje, tak doufám, že se to otočí co nejdřív," uvedl Jiráček.

Čeští fotbaloví reprezentanti ze zahraničních klubů trénovali v Praze před kvalifikačním zápasem s Itálií. Na snímku je Petr Jiráček

Po nepříliš vydařeném začátku angažmá v severoněmeckém klubu, do kterého přestoupil před minulou sezonou z Wolfsburgu, se český defenzivní záložník na jaře prosadil do základní jedenáctky HSV a klubu pomohl ke konečnému sedmému místu v tabulce. Po letní přestávce ale na bývalou oporu Plzně místo v sestavě znovu nezbylo. "Nevím, co se stalo. Je to otázka spíš pro trenéra," krčí Jiráček rameny, proč ztratil důvěru kouče Finka.

"Já se snažím i na tréninku odvádět poctivou práci, snažím se nic nevypustit a o to místo se peru. Bohužel teď tu šanci dostávají jiní," dodal. Naději mu dodá to, že v podobné situaci byl v Hamburku už v předchozím ročníku. "Minulý rok jsme museli holt párkrát prohrát, aby trenér udělal změnu. Doufám, že se to třeba teď bude opakovat a že příští zápasy budu těch minut hrát víc," věří autor tří reprezentačních gólů. V delší pobyt na hřišti doufal už při sobotním duelu s berlínskou Herthou.

Jiráček: Za tři minuty je těžké něco ukázat

V předchozím kole HSV totiž utrpěl na domácím hřišti debakl 1:5 s Hoffenheimem a klubu vypadli tři defenzivní hráči - Marcell Jansen se zranil a dvojice Dennis Aogo a Tomas Rincón byla vyřazena z kádru kvůli výletu na Mallorku. Nakonec se ale český středopolař na trávník Olympijského stadionu podíval až v nastavení. "I trenér mi něco naznačoval, že by možná těch minut mohlo být víc, ale bohužel zase jsem dostal tři minuty a za tři minuty je těžké něco ukázat," postesknul si rodák ze Sokolova. Že by kvůli tomu uvažoval o odchodu jinam, Jiráček ale rezolutně odmítl.

Fotbalový reprezentant Petr Jiráček

"Mě tohle provází celu kariéru, takže já z toho vůbec nedělám žádné závěry. Já jsem v Hamburku spokojený a to že teď nehraju, to je úplně normální. Já se budu prát znovu o tu šanci a doufám, že se to otočí," řekl. Pomáhá mu navíc, že v klubu má krajana, brankáře Jaroslava Drobného. "Samozřejmě že je dobré, že jsme tady dva a že si v těch těžkých chvílích můžeme pomoct. Jsem rád, že tady je, ale byl bych radši, kdybychom oba dva hráli," poznamenal Jiráček na adresu kolegy z reprezentace, který v Hamburku plní roli gólmanské dvojky.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!